Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Крівоботи» залізничника Олексія Кривопішина нападають на керівництво «Укрзалізниці»

Четвер, 18 серпня 2016 14:41

Скандальний залізничник Олексій Кривопішин поки не приступив до виконання посадових обов’язків, але його «крівоботи», раніше засвітилися в кампанії проти Максима Бланка, тепер нападають на керівництво «Укрзалізниці».

Повернення Олексія Кривопішина на залізницю не обходиться без скандалів, рівно як і його звільнення. Суд відновив екс-керівника Південно-Західної залізниці в його посади ще на початку липня, але, за словами голови правління компанії Войцеха Балчуна, Кривопішин поки не поспішає приступати до роботи. У той же час, його піарники продовжують активну роботу в Інтернеті. «Залізна правда» раніше писала про агентурної мережі «крівоботов», активно діючих в Фейсбук і відстоюють інтереси свого замовника в медійному полі.

За останні кілька тижнів на керівництво «Укрзалізниці» буквально звалилася хвиля замовних матеріалів негативного характеру і псевдорасследовань. Її підхопили деякі інтернет-видання (Главком і Антикор), і численні сайти-метелики (сайти, які робляться для розміщення декількох статей). Найбільше дісталося Наглядовій раді «УЗ», який очолює перший заступник міністра інфраструктури Євген Кравцов. Як відомо, саме цей орган затверджує голів всіх ключових підприємств держмонополії. Такий хід справ явно не влаштовує Кривопішина, адже наглядову раду, на відміну від правління «УЗ», складається виключно з українців. А їм добре відомо про попередньому «досвіді роботи» екс-глави ЮЗЖД.

Хвиля чорного PR підтримали і вже встигли «зарекомендувати» себе боти Кривопішина в Фейсбуці - Валерій Івахнюченко, Elena Elenova, Vera Davidenko. До них приєднався і ще один «сплячий агент» - Орест Чесні. Останнього медійники Кривопішина не використали з часів конфлікту з екс-керівником «УЗ» Максимом Бланком. Сторінка бота не рясніє великою кількістю інформації, але з нечисленних постів, спрямованих у 2015 році проти Бланка, а зараз - проти керівництва «УЗ», можна зробити висновок, що стоять за цим одні і ті ж люди.

Південно-залізнична республіка Кривопішина

У на початку 2015 року, між Олексієм Кривопішиним і тодішнім головою правління «УЗ» Максимом Бланком розгорівся неабиякий скандал, за мотивами якого цілком можна було б зняти детективний фільм. 4 березня 2015 року прем'єр-міністр Арсеній Яценюк усунув Кривопішина від займаної посади за підозрою в корупції, але той не захотів без бою йти з насидженого місця. Через тиждень Бланк повідомив, що приймальню Кривопішина взяли під охорону збройні люди, які не допускають на робоче місце призначеного в.о. глави ПЗЗ Володимира Тягульського. 17 березня Максим Бланк особисто завів Тягульського на робоче місце і представив колективу, але через 15 хвилин озброєні люди з шевронами батальйону «Айдар» вивели нового керівника за межі території Південно-Західної залізниці. В цей же день стало відомо, що Кривопішин оскаржить своє відсторонення в суді.

20 березня Бланк звільнив весь керівний склад ПЗЗ (сімох топ-менеджерів). В цей же день на сайті Південно-Західної залізниці з'явилося повідомлення, що організація відмовляється підкорятися наказам «Укрзалізниці». Тодішній глава «УЗ» був змушений заявити про можливість застосування силового варіанту для відновлення контролю над бунтівним ПЗЗ. Через кілька днів невідомі спалили автомобіль Максима Бланка, а сам топ-менеджер повідомив про погрози, які надходили на його номер телефону від анонімних абонентів. У підсумку, 25 березня Кабінет міністрів звільнив (а не усунув) керівника Південно-Західної залізниці Олексія Кривопішина.

Історія звільнення і повернення Кривопішина доводить, що скандальний залізничник готовий піти на все, аж до оголошення автономії ПЗЗ від «УЗ», аби зберегти контроль над своєю «годівницею». Який його план на цей раз - залишається тільки здогадуватися, але яким би він не був, його втілення точно буде супроводжувати хвиля негативу на адресу неугодних Кривопішину керівників компанії.

У зв'язку з цим «Залізна правда» звертається до своїх читачів і закликає їх бути уважними і не довіряти непідтвердженою інформацією, розміщених на ресурсах з сумнівною репутацією.

Джерело: Залізна правда.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%