Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Одеський суд встав на захист інвестицій в економіку

Четвер, 18 серпня 2016 15:22

Втручання політиків у справу ОНПЗ не більше, ніж самопіар, вважає експерт.

Сьогодні в Господарському суді Одеси розглядалася скандальна справа щодо банкрутства Одеського НПЗ. У той час, як з різних джерел надходить суперечлива інформація про стан справ, відомий адвокат і експерт у сфері захисту активів Юрій Сухов прокоментував ситуацію.

"Я вважаю обгрунтованим і виваженим сьогоднішнє рішення суду про визнання кредиторської заборгованості іноземного акціонера компанії. Було б стратегічно недалекоглядно допускати ігнорування іноземної кредиторської заборгованості. У суду вистачило не тільки юридичної аргументації, а й здорового глузду не завдати чергового удару по інвестклімату країни і по іміджу держави. Очевидно, суд об'єктивно і всебічно розглянув предмет розгляду і погодився із заявленими вимогами, адже компанія виділила гроші на розвиток українського заводу. Будь-які такі вкладення - інвестиції в Україну, і дуже важливо послати Заходові сигнал, що ми на одному боці з європейськими цінностями", - зазначив Сухов.

Що стосується втручання політиків у цей спір, то це більше схоже на самопіар, зазначив експерт. "Я б порадив спочатку розібратися в суті конфлікту і в умовному способі його вирішення. Як правило, за мировою угодою всі кредитори отримують однакові умови, а кредитор з найбільшою заборгованістю втрачає більше за всіх, тому з боку акціонера це, у першу чергу, виглядає як відмова від особистої вигоди на користь працездатності заводу", - вважає Сухов.

При цьому він зазначив, що привнесення політики в корпоративну суперечку породжує наслідки у вигляді нагнітання соціальної напруженості. "Ну а повертаючись до теми заводу - можу припустити, що мирова угода є оптимальним вибором. Завод, що працює, - це гроші в бюджет, робота і зарплата людям", - підсумував експерт.

Джерело: Кореспондент.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%