Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Роман Калінін: Зруйнувавши промисловість, влада зруйнувала незалежність України

П'ятниця, 26 серпня 2016 14:44

На цьому акцентував керівник Коростенської міської організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Роман Калінін під час урочистих заходів до Дня Незалежності у місті Коростені.

На момент проголошення незалежності Україна мала потенціал, який можна порівняти з провідними державами Європи, а також входила в трійку найбільших ракетно-космічних країн світу (поряд із США та Росією), володіла третім за величиною ядерним потенціалом, входила до «великої четвірки» лідерів світу з авіабудування та була однією із семи країн, здатних будувати важкі авіаносні крейсери. В Україні сконцентрована чверть світових запасів чорноземів, надра країни містять більш ніж 9 тисяч родовищ природних копалин ринковою вартістю близько 15 трлн доларів США.

Але Україна є також однією з небагатьох країн світу, де проводиться безперервна статистика ВВП за останні 25 років, яка демонструє негативні щорічні темпи економічного зростання за цей період. За роки незалежності ВВП на душу населення впав на 22,3 %, при тому, що саме населення зменшилося на 17,3 %.

"Сьогодні економіка країни у цілому і Житомирщини зокрема знаходиться в глибокій кризі. Якщо згадати, з яких позицій починала країна 25 років тому у сфері технологій, складних виробництв, якості соціальної системи і людського капіталу, висновки будуть вкрай гнітючі. За 25 років незалежності весь цей потенціал розгублений. Україна втратила 41,7 % своєї економіки. А згідно з даними Світового банку, це найгірший результат у світі серед більше ніж 160 країн, за якими є повна статистика з 1991 року. З такими негативними темпами зростання ні про яке скорочення розриву в рівні життя між Україною та ЄС говорити не доводиться, а з часом він буде тільки збільшуватися", - наголосив Роман Калінін.

На переконання політика, поточні інвестиції в економіку недостатні для підтримки стійкого економічного зростання, оскільки необхідний рівень інвестицій в ВВП повинен бути не менше 20-25 %, а не 15,3 %, які маємо на сьогоднішній день. Яскравим підтвердженням тому є і ситуація на Коростенщині та Житомирщині загалом, підприємства якої гостро потребують інвестиційної підтримки.

"Тільки з початку року у Житомирській області скоротилося виробництво найважливіших видів промислової продукції на 25 %, а переробна промисловість скоротилася до 40 %.

Незважаючи на те, що Україна є аграрною державою, насправді за 25 років частка сільського господарства в структурі ВВП скоротилася з 22,8 % до 14,0 %. Зокрема, на Житомирщині суттєво зменшилося виробництво основних сільськогосподарських культур. У порівнянні з попереднім роком, виробництво пшениці зменшилося на 34 %, ячменю - на 24 %, ріпака - на 35 %, плодів та ягід майже на 20 %. Також майже наполовину зменшилося виробництво картоплі сільськогосподарськими підприємствами області. Також за роки незалежності скоротилося поголів'я всіх видів сільськогосподарської живності", - зазначив Роман Калінін.

На його переконання, політика уряду не дає надії на швидку зміну ситуації. Ціна війни і економічних експериментів влади для країни виявилася непомірною.

"Тож не дивно, що рівень довіри населення до влади падає. Все більше громадян вважає, що країна рухається в неправильному напрямку. Курс яким рухається країна не правильний, а люди розчаровуються в майбутньому. Таким чином, країна стикається з кризою перспективи. У таких умовах говорити про досягнення буде черговим обманом.

Тому зараз немає сенсу придумувати нові урочисті гасла, суспільство цього вже не зрозуміє. Потрібно міняти курс державної політики. Україні потрібна нова змістовна політика і говорити про це потрібно саме в цей день. Фактично, Україні потрібна нова Стратегія незалежності. Це те, що сьогодні пропонує українському суспільству ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК", - резюмував Роман Калінін.

Джерело: прес-служба новин Опозиційного блоку.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%