Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У 4 банках змінилися ліквідатори

Понеділок, 05 вересня 2016 14:34

ФГФЛ змінив ліквідаторів у банку «Михайлівський», «Укрінбанку», «Фінанси і Кредит» і банку «Київська Русь»

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) змінив ліквідаторів у банку «Михайлівський», Укрінбанку, «Фінанси і Кредит» і банку «Київська Русь».

Як повідомляє прес-служба ФГВФО, ліквідатором банку "Михайлівський" Олександра Волкова призначено, банку "Фінанси та Кредит" - Владислав Валендюк, "Київська банку Русь" - Ірина Білая.

Крім того, Фонд з 2 вересня делегував повноваження ліквідатора "Укрінбанку" Роману Оберемко.

Довідка. Національний банк України від 12 липня вирішила відкликати банківську ліцензію та ліквідувати банк "Михайлівський". 23 травня Національний банк відніс ПАТ "Банк Михайлівський" в категорію неплатоспроможних і звинуватив його в здійснених махінаціях, за підсумками яких навантаження на ФГВФО зросла з 1,6 млрд грн до 2,6 млрд грн. Банк "Михайлівський був визнаний проблемним 23 грудня 2015 р зв'язку з ризиковою діяльністю.

Згідно з постановою Київського окружного адміністративного суду Києва від 29 квітня 2016 р визнано протиправним рішення НБУ про відкликання ліцензії та ліквідації "Укрінбанку", а також скасовано рішення ФГВФО про початок процедури ліквідації фінустанови.

Національний банк України 17 грудня 2015 за пропозицією ФГВФО прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПАТ "Банк" Фінанси та Кредит ". Регулятор відніс банк" Фінанси та Кредит "до категорії неплатоспроможних з 17 вересня 2015 р зв'язку з невиконанням задекларованих заходів щодо поліпшення ліквідності і відсутністю достатніх дій з боку власника банку для запобігання його неплатоспроможності, а також у зв'язку з невідповідністю вимогам банківського законодавства та нормативно-правових актів НБУ.

Представники Служби безпеки України в серпні 2016 р викрили колишнього топ-менеджера банку "Київська Русь" в розкраданні $ 44 млн, в даний час він оголошений в міжнародний розшук. Національний банк України 19 березня 2015 р відніс до категорії неплатоспроможних банк "Київська Русь". Правління Національного банку України прийняло рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку "Київська Русь" з 17 липня 2015 р.

Джерело: UBR.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%