Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Фонд гарантування попросив у Мінфіну майже 8 мільярдів гривень

Понеділок, 12 вересня 2016 18:03

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб звернувся до Міністерства фінансів України із заявою про отримання фінансування на 7,9 млрд грн. Про це повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу фонду.

Заява є плановою і відповідає бюджету фонду на поточний рік, при цьому кошти будуть надходити траншами по мірі необхідності або за умови настання дефіциту коштів при ухваленні Національним банком рішень про визнання неплатоспроможними нових банків, та в обсягах, які забезпечать безперебійну виплату гарантованої суми відшкодування вкладникам цих банків.

«На сьогоднішній день фонд має кошти для здійснення поточних виплат вкладникам неплатоспроможних банків. Однак, якщо кількість неплатоспроможних банків до кінця поточного року збільшиться, фонд не виключає можливості виникнення дефіциту коштів. Для його недопущення фонд звернувся за додатковим фінансуванням до Міністерства фінансів України на суму 7,9 млрд грн», - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що бюджетом України на 2016 рік передбачено 16 млрд грн на фінансування фонду, при цьому дана сума може бути збільшена за необхідності.

Обсяг фінансових ресурсів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на 1 вересня 2016 року становив 6,586 млрд грн, що на 872 млн грн, або на 11,7%, менше за показник на 1 серпня. З початку року обсяг фінансових ресурсів фонду скоротився більш ніж у 2 рази.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%