Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Вибори голови Світового банку виявилися безальтернативними

Четвер, 15 вересня 2016 11:22

Процес висунення кандидатів на посаду наступного президента Світового банку (СБ) завершився в середу. Єдиним претендентом на цю посаду виявився нинішній керівник СБ Джим Ен Кім. Про це повідомила прес-служба СБ, який базується у Вашингтоні - за матеріалами BIN.ua.

Як уточнила прес-служба, «період висунення номінацій на позицію президента Світового банку, що відкрився 23 серпня, завершився о 6 годині цього вечора» за часом Східного узбережжя США (1:00 четверга за Києвом). «Був висунутий один кандидат - чинний президент Світового банку Джим Ен Кім», - зазначила прес-служба. За її словами, тепер «виконавчі директори проведуть у Вашингтоні зустріч з кандидатом, розраховуючи завершити процес відбору (нового глави організації) до щорічних зустрічей» СБ і Міжнародного валютного фонду (МВФ), які мають бути 3-9 жовтня.

Міністерство фінансів США висунуло Джим Ен Кіма на пост глави СБ на другий термін в кінці серпня. Джим Ен Кім народився 8 грудня 1959 року в Сеулі. Переїхав з батьками до США в п'ятирічному віці, виріс в містечку Маскетін (штат Айова). У 1982 році з відзнакою закінчив Браунський університет, має докторські ступені філософії та антропології.

Джим Ен Кім вступив на посаду глави СБ 1 липня 2012 року. Він є дванадцятим президентом СБ.

У квітні 2012 року, коли йшли вибори президента СБ, передбачалося, що Бразилія, Росія, Індія, Китай і Південна Африка теж висунуть свого кандидата, який представлятиме країни блоку БРІКС. Але цього не сталося, а глава Мінфіну Антон Сілуанов заявив, що Росія підтримує кандидатуру Джима Ен Кіма.

З часу закінчення Другої світової війни в МВФ і ВБ діє мовчазна «джентльменська угода» між США і Західною Європою про розподіл вищих керівних посад. На її підставі за американцями фактично закріплений перший за значенням пост в банку і другий у фонді, за європейцями - керівництво в МВФ. Всесвітній банк - це міжурядова фінансово-кредитна організація, провідний світовий інвестиційний інститут, який об'єднує 184 держави-акціонера.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%