Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У США від Deutsche Bank вимагають мільярди за іпотеки, що призвели до кризи 2008 року

П'ятниця, 16 вересня 2016 08:19

Американська влада вимагає від Deutsche Bank 12,5 млрд євро компенсації за операції з ризикованими іпотечними кредитами, які нібито призвели до кризи 2008 року. Банк має намір торгуватися, як повідомляє Deutsche Welle.

Американська влада вимагає від найбільшого фінансового конгломерату Німеччини - Deutsche Bank - виплати в розмірі 14 млрд доларів (12,5 млрд євро) в якості компенсації за сумнівні операції з іпотечними кредитами, що призвели, на думку влади США, до колапсу на ринку нерухомості Сполучених Штатів 2008 року. Інформацію про претензії американської сторони підтвердила в четвер, 15 вересня, прес-служба Deutsche Bank.

Зазначена сума - найбільша з тих, які США вимагали в якості компенсації від іноземних банків, відзначає агентство AFP. Разом з тим, Deutsche Bank у відповідній заяві вже підкреслив, що має намір вести зі співробітниками американської прокуратури переговори для зведення суми компенсації до мінімуму, як це вдалося «аналогічним фінінститутам, які домовилися про виплату істотно менших сум».

Іпотечна криза

Федеральне агентство Federal Housing Finance Agency (FHFA), яке займається наглядом за операціями на ринку нерухомості, ще в 2011 році звинувачувало цілий ряд банків в тому, що в період іпотечного буму в США вони надавали неправдиву інформацію про кредитоспроможність боржників, в результаті чого іпотечні компанії Fannie Mae і Freddie Mac, які знаходяться під його контролем, зазнали збитків на суму понад 30 млрд доларів, які згодом довелося відшкодовувати американським платникам податків.

Крім Deutsche Bank, FHFA подавала юридичні претензії до Bank of America, JP Morgan Chase і Goldman Sachs. Також агентство FHFA подало в суд на великий швейцарський банк UBS, вимагаючи від нього компенсації в розмірі 4,5 млрд доларів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%