Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

WP: в конгресі США пропонують ввести нові санкції проти РФ через хакерів

П'ятниця, 16 вересня 2016 11:16

Деякі американські конгресмени вважають, що Барак Обама повинен «обміркувати» нові санкції проти Росії через хакерські атаки, за якими, на їхню думку, стоъть Москва, пише РІА Новини, посилаючись на матеріали The Washington Post.

Зокрема, Адам Шифф, член комітету з розвідки палати представників США, закликав Обаму до «публічного осуду» Росії за хакерські атаки. Він же висловив пропозицію про можливі санкції.

«Існує директива, яка дозволяє президенту вводити санкції у відповідь на кібератаки», - заявив конгресмен, додавши, що, якщо Росія «продовжить» атакувати сервери, пов'язані з передвиборчою кампанією кандидатів в президенти США, Обама повинен розглянути ряд заходів, в якому економічні санкції могли б бути першим кроком.

Шифф підтримав голову Спеціального комітету палати представників Дайенн Файнстайн. У четвер вона заявила, що працює разом з ним над заявою по «активності російських хакерів» і по тому, як уряд США має на них реагувати. Файнстайн підкреслила, що президент повинен реагувати на хакерські атаки «не тільки словами».

З нею згоден і її колега з Комітету розвідки сенату Річард Берр, який заявив, що хакерські атаки вимагають «якоїсь відповіді». «Не думаю, що слова допомогли. Я вважаю, що прийшов час адміністрації щось зробити», - заявив він.

The Washington Post зазначає, що «відкриття нового фронту проти Росії» може поставити під удар дипломатичний прогрес у відносинах Москви і Вашингтона. «Але законодавці кажуть, що це не грає ролі на тлі того, як Росія нібито намагається втрутитися у виборчий процес США», - пише видання.

В останні кілька місяців хакери здійснили кілька атак на США. Зокрема, влітку ЗМІ повідомляли про атаку на комп'ютерну мережу Національного комітету Демократичної партії.

Хілларі Клінтон і її прихильники заявляють, що відповідальність за це несе Росія, хоча ніяких доказів цього надано не було. Ряд американських ЗМІ, в тому числі The Washington Post, виступали із заявами, що Москва таким чином нібито хоче вплинути на результати виборів в США.

Прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков назвав звинувачення про причетність Росії до хакерських атак в США «абсурдом, що межує з повною дурістю».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%