Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Audi відігравала вирішальну роль у дизельному скандалі

П'ятниця, 23 вересня 2016 11:46

Згідно з матеріалами внутрішнього розслідування Volkswagen, дочірня компанія автоконцерну, Audi, відігравала вирішальну роль у дизельному скандалі, повідомляють німецькі ЗМІ NDR, WDR і Süddeutsche Zeitung – за матеріалами DW.

У дочірній компанії автоконцерну Volkswagen - Audi ще у 2007 році знала про те, що нездатна легально дотримати норми США за обсягом шкідливих вихлопів. Про це німецьким телеканалам NDR, WDR і газеті Süddeutsche Zeitung, що входять в об'єднання інвестигативної журналістики, стало відомо з матеріалів розслідування адвокатської контори Jones Day, яка проводить перевірку щодо так званого дизельного скандалу на замовлення наглядової ради Volkswagen.

У 2007 році один з інженерів Audi написав електронного листа менеджерам компанії, вказавши, що втриматися в рамках американських вимог щодо вихлопів «зовсім без шахрайства» не вийде. Крім того, згідно з матеріалами розслідування, чотирьом провідним розробникам моторів Audi нібито була надана відпустка за те, що вони створили нелегальне програмне забезпечення, що дозволяло маніпулювати результатами тестів на відповідність моторів екологічним стандартам. Компанію підозрюють в тому, що вона відігравала вирішальну роль в маніпуляціях зі шкідливими вихлопами, пише в четвер, 22 вересня, Süddeutsche Zeitung. У Audi визнають використання нелегального програмного забезпечення, але заперечують навмисний обман.

«Дизельний скандал» розгорівся в вересні 2015 року, коли фахівці американського Агентства по захисту навколишнього середовища (EPA) повідомили, що, за їхніми даними, на автомобілях Volkswagen з дизельними двигунами встановлювалося програмне забезпечення, що дозволяє маніпулювати тестами на відповідність моторів екологічним стандартам. Топ-менеджери автоконцерну визнали порушення. Глава концерну Мартін Вінтеркорн (Martin Winterkorn) пішов у відставку.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%