Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В Україні позбавляють ліцензії держбанк

П'ятниця, 23 вересня 2016 20:51

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФЛ) пропонує Національному банку (НБУ) відкликати банківську ліцензію та почати процедуру ліквідації Держзембанку, повідомляє «Новое Время».

В повiдомленнi Фонду йдеться про те, що вiн не має можливості вивести неплатоспроможний банк з ринку шляхом його продажу інвестору. До такого висновку прийшли в ФГВФО після невдалої спроби знайти покупця.

27 липня 2016 року пiд час введення тимчасової адміністрації Держзембанк мав прийнятні фінансові показники: залишок на коррахунку в іншому державному банку - 133,9 млн грн, зобов’язання за субординованим боргом – 10 млн грн. Вкладів фізичних або юридичних осіб та позабалансових зобов’язань не було.

Фонд гарантування вирiшив оголосити відкритий конкурс з продажу банку. Потенцiйним iнвесторам була наданна вичерпна iнформацiя про банк. Також Фондом було проведено незалежну оцінку вартості акцій та на її підставі встановлено мінімальну ціну продажу банку – 155 млн грн.

В результаті придбанням Держзембанку зацікавилися п'ять осіб, з яких тільки один інвестор (банківська установа) пройшов попередню кваліфікацію НБУ, що є обов'язковою умовою для участі в конкурсах Фонду гарантування.

Потенційним інвесторам дали можливість протягом місяця пройти необхідні процедури і подати конкурсну пропозицію, аж до 19 вересня. Але жодної пропозицiї так і не надійшло.

Держзембанк був створений для реалізації нових механізмів агрокредитування і забезпечення аграріїв доступними фінансуванням. Йшлося насамперед про допомогу середньому і малому бізнесу в сільській місцевості.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%