Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Перші теледебати кандидатів у президенти США - живий блог

Вівторок, 27 вересня 2016 08:42

В Університеті Хофстра в передмісті Нью-Йорка відбулися перші теледебати лідируючих кандидатів в президенти - за матеріалами Голос Америки.

Перше питання, яке пролунало в рамках дебатів - про економіку і створення робочих місць.

Клінтон: «Давайте забезпечимо оплачувану відпустку, безкоштовне навчання в коледжі, ясла. Як ми це зробимо? Закривши лазівки для корпорацій, підвищивши податки для багатих ... »

Трамп: «Наші робочі місця витікають в багато країн, в Мексику, - дивіться, що робить Китай ... Вони використовують нашу країну як скарбнички».

Клінтон: «Дональд як ніхто досяг успіху у своєму житті, отримавши (мільйони) початковий капітал від свого батька, він дійсно вірить, що чим більше ми будемо допомагати багатим, тим краще це буде для всіх. У мене інший досвід. Чим більше ми зробимо для середнього класу - тим більше ми будемо рости як країна».

Клінтон попереджає: якщо буде реалізований економічний план Дональда Трампа, настане нова економічна стагнація. Обіцяє нову енергетичну економіку для створення нових робочих місць.

Трамп: «Нам необхідно більш якісно виконати роботу по збереженню наших робочих місць. Компанії йдуть. Ви не можете повернути назад робочі місця - ви про це думаєте 30 років!»

Клінтон: «Ми підвищили американський експорт на 30%, експорт до Китаю - на 50%».

Трамп: «Поїдьте куди завгодно (Мічиган, ...), ви побачите розруху - виробництво впало на 30, 40% ..... У вас немає ніякого плану, держсекретар. У вас немає плану!»

Клінтон: «У нас дуже хороший план - створити 10 мільйонів робочих місць».

Трамп: «Ви приведете до того, що бізнес піде з країни. Ваші норми і положення - катастрофа».

Нове запитання: про податки.

Трамп: «Багаті люди будуть створювати робочі місця, розширювати компанії. Ці люди вкладуть в компанії мільярди доларів .... Компанії залишають нашу країну тому, що податки занадто високі».

Клінтон: «Ви запропонували те, що зараз називається« лазівкою Трампа» - те, що вигідно вам, податкові пільги для вас і вашої родини .... Скорочення податків для багатих не працює. І багато розумних і багатих людей говорять про це - «ми готові внести свій вклад».

Трамп: «Типовий політик - одні слова, ніяких справ. Наша країна страждає через таких людей, як держсекретар Клінтон, які приймали такі жахливі рішення».

Дональд Трамп відповідає на питання про те, чому він до сих пір не оприлюднив свою податкову декларацію.

Трамп: «Податкова служба перевіряє мене майже щороку. Я опублікую свою податкову декларацію, хоча мій адвокат радить мені цього не робити, поки аудит не закінчений - як тільки ВОНА (Клінтон, - «ГА») - опублікує ті 30 тисяч електронних листів, які були знищені».

Клінтон: «Усі кандидати це роблять, немає ніяких перепон публікації податків під час аудиту. Може він не настільки багатий, як він заявляє - або не так щедрий ... Мені здається, він намагається приховати щось важливе. Американський народ заслуговує на те, щоб знати всю правду. Не думаю, що він оприлюднить свою податкову декларацію - що він там ховає?».

(Клінтон зауважує, що можливо, Трамп не платив податків - «нічого нашим солдатам, нічого нашим ветеранам, школам і лікарням»).

Хілларі Клінтон реагує на критику про використання приватного сервера і приватного адреси електронної пошти замість службової - під час перебування держсекретарем США.

Клінтон: «Я зробила помилку, і якби я знала, як все обернеться - я б цього не зробила».

Трамп: «Це було більше, ніж помилка. Це було зроблено навмисно ... <.....> У нашої країни величезні проблеми. Наша країна в боргах - тому, що ці гроші були викинуті на смітник, на реалізацію ваших ідей».

Клінтон: «Я знаю багатьох людей, яких ви обдурили, будуючи свій бізнес. В аудиторії архітектор, який створив дизайн одного з ваших гольф-клубів, і ви йому не заплатили».

Трамп: «Напевно, він погано виконав свою роботу».

Клінтон: «Ми знайшли тисячі таких людей. невже вони не заслуговують вибачення? Ви подавали шість разів на банкрутство».

Трамп: «Це все балачки для цитат. Я побудував феноменальну, приголомшливу компанію. Іноді - чотири рази - ми скористалися існуючими в країні законами. Вона не говорить те, що десятки тисяч людей надзвичайно задоволені».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%