Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Економіст запевнив, що Україна може стати «новою Німеччиною»

П'ятниця, 30 вересня 2016 22:49

Україна може стати «новою Німеччиною», оскільки її економіка володіє необхідним потенціалом для того, щоб потрапити в п'ятірку найсильніших в Європі. Однак для досягнення цієї мети необхідно повністю завершити детінізацію, повідомляє «Обозреватель».

Про це заявив голова комітету економістів України Андрій Новак.

«Ми можемо стати новою Німеччиною. По набору ресурсів, які є на території - земля, надра, ліс, вода, наукові та інтелектуальні, Україна повинна бути в п'ятірці економік Європи. Німеччину вже не наздоженемо, Великобританію, Францію та Італію - також. А п'яте місце повинна займати українська економіка. Результату можна досягти за 15 років. Для цього треба робити все з точністю до навпаки, як те, що робить українська влада», - вважає експерт.

Головним завданням влади, на думку Новака, є реформа детінізації економіки. В першу чергу - це зміна системи розподілу бюджетних коштів. Після реалізації даного кроку на місцях має залишатися 80% зборів, а в центральний бюджет надходити не більше 20%.

Експерт також підкреслив, що на місцях повинні залишатися два основні податки - на прибуток підприємств і приватних осіб.

«У нас є чотири основні податки: податок на додану вартість, на прибуток підприємств, єдиний і на доходи фізичних осіб. Я б залишав на місцях мінімум два. Податок на прибуток підприємств - тоді б керівники громад були зацікавлені в прибутковій роботі підприємств. І податок на доходи фізичних осіб - тоді кожен мер або керівник території мав би мотивацію, щоб на його території жило більше людей, отримували якомога більшу білу зарплату і платили з неї податки», - стверджує Новак.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%