Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Українська секція з 8 стартапів вперше буде організована на виставці СES-2017

Четвер, 13 жовтня 2016 15:13

Українська секція вперше буде представлена ​​на щорічній Міжнародній виставці споживчої електроніки International Consumer Electronics Show (CES) в Лас-Вегасі - повідомляє INTERFAX.

Відповідно до прес-релізу Української асоціації венчурного капіталу і прямих інвестицій (UVCA), її склад визначився 12 жовтня в рамках конкурсу UVCA Startup Challenge: CES Edition, який організувала асоціація спільно з фондом Western NIS Enterprise Fund (WNISEF).

Серед 16 фіналістів, які представили свої продукти в сфері гаджетів і IoT (Інтернет речей), відібрані вісім проектів, які будуть представляти Україну в Лас-Вегасі.

«Дуже важливо, щоб в Україні з'явилися глобальні продукти. Це те, куди інвестують члени нашої асоціації - українські та міжнародні інвестори », - зазначив глава наглядової ради UVCA, засновник і керуючий партнер AVentures Capital Андрій Колодюк.

Асоціація відзначає, що вже відомі успішні приклади продажу українських продуктів в Америці, Європі та інших країнах світу, в тому числі і завдяки участі в CES. Такими компаніями є Petcube (гаджет для спілкування з домашніми тваринами), спалах IBlazr (продається в AppleStore по всьому світу) і т.д.

Переможцями конкурсу стали: Raccoon.world, Luciding, Wider, Leantegra, SolarGaps, Hideez, MMOne Project, Technovator.

Вони отримають безкоштовну можливість представити свій продукт на виставці CES-2017. Також в якості призу переможці братимуть участь у всіх прес-івентах, організованих UVCA і WNISEF під час CES-2017.

«Я переконана, що IT-індустрія є одним з найбільш перспективних секторів української економіки і, що довгострокове інвестування сприятиме створенню нових робочих місць і відкриє нові ринки для нашої країни», - додала президент і головний виконавчий директор Western NIS Enterprise Fund Ярослава Джонсон.

Асоціація нагадує, що це не перший конкурс, що проводиться UVCA спільно з WNISEF. Так, переможці першого UVCA Startup Challenge, який відбувся в квітні 2016 року, представляли Україну на міжнародному конкурсі SVOD (Silicon Valley Open Doors). Тоді переможцем став Cardiolyse - стартап в сфері електронної охорони здоров'я.

Українська асоціація венчурного капіталу і прямих інвестицій (UVCA) створена за зразком Європейської асоціації венчурного і приватного капіталу (InvestEurope). До складу UVCA вже входить понад 40 членів - лідерів міжнародного та українського інвестиційного ринку: Almaz Capital, AVentures Capital, Digital Future, Horizon Capital, HP Tech Ventures, KM Core, Intel Capital, EBRD і т.д.

Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) - фонд з капіталом в розмірі $ 150 млн, який інвестує в підприємства малого та середнього бізнесу в Україні та Молдові. Western NIS Enterprise Fund був заснований в 1994 році на кошти уряду США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). За більш ніж 20 років фонд інвестував $ 168 млн в 118 компаній.

З 2015 року Фонд реалізує програму технічної допомоги в Україні та Молдові на загальну суму $ 35 млн, основними елементами якої є сприяння експорту, місцевий економічний розвиток, соціальне інвестування та економічне лідерство.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%