Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Дубневич: шлях до вирішення проблем «Укрзалізниці» – завантажити українські заводи

Вівторок, 18 жовтня 2016 21:17

Вирішити проблему гострої нестачі рухомого складу на залізниці можна шляхом завантаження українського виробництва, пише «24 канал».

Про це заявив голова Комітету ВР з питань транспорту Ярослав Дубневич на виїзній нараді з керівництвом «Укрзалізниці» у Львові.

«На цей рік для потреб «Укрзалізниці» попереднім керівництвом заплановано відремонтувати 19 тисяч одиниць, при необхідних 40 тисячах вантажних вагонів. В той же час, вагоноремонтні заводи завантажені не на повну потужність», – повідомляє Дубневич у Facebook.

Він навів приклад Стрийського вагоноремонтного заводу: «Через некомпетентність окремих керівників профільної дирекції «Укрзалізниці» підприємство отримало занижене замовлення, оскільки у довідці про виробничі потужності чомусь було зменшено профільність та призначення вагонів, які можна ремонтувати на цьому заводі. Заблокували і проведення тендерів на прийняття замовлень».

Не краща ситуація зі Львівським локомотиворемонтним заводом.

«Чиновники з «Укрзалізниці» чомусь заявили про недоцільність його існування, хоча це підприємство є одним з найбільш перспективних», – констатував Дубневич.

Голова Комітету з питань транспорту додав, що на нараді з головою правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцехом Балчуном та головою Львівської ОДА Олегом Синюткою ці проблеми були обговорені.

«На моє переконання, наступного року ці та інші підприємства повинні запрацювати на повну потужність, і в цьому ми розраховуємо на підтримку керівництва «Укрзалізниці», – заявив Дубневич.

Нагадаємо, 7 жовтня у Міністерстві інфраструктури за участю Володимира Омеляна, Войцеха Балчуна, Ярослава Дубневича відбулася нарада з керівництвом «Укрзалізниці», народними депутатами та представниками бізнесу. Головною темою став пошук шляхів подолання кризи в ПАТ «Укрзалізниця», зокрема, нестачі рухомого складу для перевезень вантажів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%