Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Справа Ємельянова: адвокат Шевчук стає захисником центумвіра

Четвер, 20 жовтня 2016 15:29

Олексій Шевчук, відомий адвокат «з політичних» справ, змінює профіль - тепер він не тільки захищає своїх клієнтів в кримінальних справах, а й займається репутаційним менеджментом. Принаймні, саме такий висновок можна зробити з його поста на сторінці Фейсбук, в якому він заявив наступне: «Пост про суддю. Довго говорили. Так, це суддя Ємельянов Артур Станіславович. Так, це колишній голова Господарського суду міста Києва. Так, це діючий суддя Вищого господарського суду України. Так, він прийняв рішення боротися за свою репутацію. Саме вона є більш цінною, ніж будь-які зміни навколо. І ще - він вирішив йти на конкурс для обрання на посаду судді Верховного Суду України. Буде важко. Я приймаю його захист разом з нашою командою », пише VectorNews

Оскільки нинішній склад ВГСУ становить понад 80 суддів, а до недавнього скорочення штату на 10 посад, «вищими господарниками» були майже 100 чоловік, то деякі колеги адвоката вже придумали Олексію Шевчуку нове прізвисько - «захисник центумвіров» (слово з Стародавнього Риму (лат. , centum - сто, і vir - чоловік), що позначало члена судової колегії, що складалася з 105 або 108 осіб, які розбирали тяжби, які їм передавав претор).

Питання про репутацію, до речі, було порушено адвокатом не випадково. Як говорив Філіп Честерфілд: «Куди б ми не йшли, репутація наша - неважливо, чи гарна, погана - нас обов'язково випередить». Відносно Артура Ємельянова - все більше, ніж складно. Тільки за останні півроку його називали і найбільш корумпованим жерцем Феміди, і найбагатшим служителем закону, і мільйонером з Ліхтенштейну. Але ніяких доказів, крім звинувачень ЗМІ, так і не було представлено.

Ймовірно, ситуація могла б змінитися вчора - 18 жовтня, коли Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив на своїй сторінці Фейсбук про факт оголошення про підозру колишньому голові ВГСУ Віктору Татькову і екс-заступник голови ВГСУ в незаконному втручанні в автоматизовану систему розподілу справ. Дослівно було сказано наступне: «Слідство має докази того, що ці особи в 2011-2014 роках фактично підпорядкували собі систему прийняття судових рішень. Досліджується близько 7000 випадків незаконного втручання в автоматизовану систему розподілу справ і заяв, втручання в діяльність суддів з метою винесення ними необхідних зловмисникам неправосудних рішень в господарських судах всіх інстанцій ».

Але вже сьогодні, 19 жовтня, Артур Ємельянов, в терміновому порядку повернувшись з відпустки, не тільки спростував заяву Ю.Луценка, а й натякнув про те, що знає замовника інформаційної кампанії проти нього: «Станом на сьогоднішній ранок жодних офіційних підозр з боку генпрокуратури мною не було отримано. Відповідно всі повідомлення, які з'являлися напередодні про те, що вже сьогодні суд повинен буде розглянути якісь запобіжного заходу у відношенні мене, це неправдива інформація. Попросту - фейк. Я ні в якій мірі не вважаю себе в чому-небудь винним. А ситуацію з інформаційною кампанією, спрямованою проти мене, розглядаю як звичайний популізм. Ця кампанія по дискредитації триває вже більше трьох років, і я знаю, хто за цим стоїть ».

Проте, укладення угоди про надання правової допомоги з адвокатом Олексієм Шевчуком, свідчить про те, що А.Ємельянов все ж очікує відповідних дій від Генпрокуратури, і готовий до різного роду провокацій.

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%