Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Перспектива злиття AT & T і Time Warner викликала неоднозначну реакцію

Четвер, 27 жовтня 2016 10:23

Експерти вважають, що компаніям буде важко дістати схвалення регулюючих інстанцій - повідомляє Голос Америки.

Запропоноване на цьому тижні велике злиття на ринку телебачення, кіно та інтернету може виявитися симптомом масштабних і стрімких змін у цій сфері.

Перспектива злиття компаній AT & T і Time Warner викликала стрибок на фінансових ринках, однак, як зазначає один з експертів з соціальних медіа, подальше укрупнення великих компаній може негативно позначитися на інноваціях, які необхідні для виживання на ринку. Інші експерти вважають, що у компаній, які планують злиття, можуть виникнути проблеми з отриманням схвалення від держави.

Пропозиція про злиття надійшла на тлі очікувань зменшення доходів компаній через те, що багато споживачів переходять на альтернативні онлайн-ресурси.

Time Warner належить кабельний канал Home Box Office, який транслює серіал «Гра престолів» і багато інших популярних програми. Time Warner - головна мета для AT & T, яка запропонувала за компанію 84 мільярди доларів. AT & T - один з головних провайдерів інтернету і бездротових послуг зв'язку, а також надає телевізійні послуги через службу DirectTV.

Скептично налаштовані інвестори опустили ціни акцій обох компаній на ринку з побоювань, що їм буде складно отримати дозвіл на злиття від регуляторів. Однак інвестори часто вважають злиття ознакою економічної впевненості, і в цілому новина про злиття медійних компаній благотворно позначилася на фондових ринках, відзначає глава CFRA Research Сем Стовал, «З чого б AT & T робити це, якщо вона не бачить якогось потенціалу для зростання, або у всякому разі не очікує, що протягом наступних кварталів стан економіки буде покращуватися?»- вважає він.

Канал CNN також належить Time Warner, тому злиття може вплинути і на нього. Канал виробляє програми, які транслюються не тільки в США, але і по всьому світу. На думку супротивників, злиття, якщо два гіганта інформаційно-розважальної сфери зіллються в одну компанію, в їх руках зосередиться занадто багато влади.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%