Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Посли G7 написали гнівного листа Порошенко

П'ятниця, 28 жовтня 2016 13:18

Посли країн «Великої сімки» попередили президента України Петра Порошенка щодо небезпечних законодавчих ініціатив, які можуть підірвати всі попередні зусилля країни в боротьбі з корупцією, зокрема з ослаблення системи електронного декларування, пише Finance.ua

Про це стало відомо з листа послів країн «Великої сімки» і глави представництва Європейського Союзу в Україні Хюґа Мінгареллі від 25 жовтня на адресу президента України.

У листі посли оцінили досягнення України в боротьбі з корупцією, зокрема наголосили на важливості діяльності Національного антикорупційного бюро України та запуск системи електронного декларування.

«Ми спостерігаємо, що протягом останніх тижнів кілька законодавчих ініціатив несуть загрозу цій важливій антикорупційної системі (електронних декларацій - ред.) І реформ на порядку денному», - йдеться в повідомленні.

«Зокрема, деякі законопроекти, якщо будуть прийняті, зможуть послабити систему електронних декларацій і згорнути правомочність НАБУ і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в дослідженні і веденні справ про корупцію високого рівня», - йдеться в листі.

Також посли висловили свою стурбованість з приводу технічних збоїв в системі електронних декларацій і закликали зробити всі необхідні кроки, щоб виправити це.

Крім того, посли відзначили, що повна незалежність від політичного втручання має першорядне значення для цих інститутів в боротьбі проти корупції.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції переходить на цілодобовий режим роботи для того, щоб процес подачі е-декларацій був завершений вчасно, до 30 жовтня.

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%