Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстанці подали в суд Англії на агентство автодоріг України

П'ятниця, 25 листопада 2016 09:06

Позов проти «Укравтодор» від будівельної компанії, яку недавно викупили казахстанці, надійшов до Високого суду Англії.

Справа дуже заплутана, тому що конфлікт затягнувся на три роки, і в ньому тепер замішані відразу чотири країни: Англія, Італія, Україна, Казахстан.

Справа в тому, що на початку 2016 року італійську будкомпанію Todini Constuzioni Generali S.p.А за 50 млн євро викупила Prime system KZ, власниками якої є казахстанські бізнесмени Оріфджан Шадієв і Садиров Махмутов. Про це повідомляє informБЮРО з посиланням на ІА «Інтерфакс-Казахстан».

Після цього у Високому суді Англії з'явився позов Todini Constuzioni Generali до «Укравтодору». Більш того, Кабмін України спецрозпорядженням дозволив Міністерству юстиції закупити за спрощеною процедурою необхідні юридичні послуги для захисту прав та інтересів України в рамках зазначеної справи.

А вся історія почалася ще в січні 2013 року, коли «Укравтодор» підписав контракт з Todini Costruzioni Generali на виконання капремонту і реконструкції траси Київ - Харків. Все проходило в рамках спільного зі Світовим банком проекту.

У підсумку термін здачі об'єкта продовжувався шість разів.

Як стверджує «Укравтодор», в кінці квітня 2016 року Todini Costruzioni Generali взагалі заявила про припинення виконання будь-яких ремонтних робіт, змінила власника і продала техніку, яка повинна виконувати роботи на об'єкті.

Після того, як 23 серпня 2016 року компанія знову не здала роботу, «Укравтодор» офіційно заявив про розірвання контракту, яке опубліковано на сайті агентства. Причина систематичне невиконання підрядником робіт з капітального ремонту та реконструкції ділянки автомобільної дороги.

«Рішенням Ради щодо врегулювання суперечок, від підрядника «Укравтодору» був виставлений ще один рахунок, в якості компенсації за продовження термінів виконання ремонтно-будівельних робіт. Тобто, фактично підрядник вимагав сплатити свій же саботаж умов контракту», - сказано на сайті «Укравтодор».

Агентство автодоріг України відзначає, що не знає нових власників італійської компанії. Судячи з усього, ці вимоги з виплати компенсації за продовження термінів ремонтних робіт, лягли в основу позову.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%