Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Перед Новим роком влада провела масу сумнівних «тендерів»

Вівторок, 10 січня 2017 14:11

Це є найпоширенішою схемою розкрадання коштів. Антикорупційні активісти заявляють про масове проведення сумнівних "тендерів" органами влади перед Новим роком. Про це на брифінгу сказали керівник відділу протидії корупції центру "Ейдос" Гліб Канєвський і бізнесмен, екс-власник Інтернет-видання "Інсайдер" Олексій Тамразов, передають Українські Новини.

Зокрема, Канєвський зазначив, що в останній місяць 2016 року органи влади почали масово здійснювати допорогові закупівлі, тобто невідкладні закупівлі товарів і послуг вартістю до 200 тис. гривень.

За його даними, з 130 тис. таких угод 50 тис. були укладені саме в грудні. Витрачено на них було близько 20 млрд гривень держкоштів.

Активісти зазначили, що це є найрозповсюдженішою схемою розкрадання коштів при проведенні держзакупівель.

Тамразов, зокрема, розповів, що 28 грудня відразу 4 сільради Київської області уклали угоди на ремонти доріг. При цьому вже 29 грудня сільради прийняли акти виконаних робіт та сплатили всі послуги.

Тамразов зазначив, що особисто відвідав зазначені села і ні в одному не виявив будь-якого ремонту на дорогах. Інформацію про ці злочини активіст передав правоохоронцям для відкриття кримінального провадження.

Крім того, за його словами, в Івано-Франківській області місцева влада примудрилися за 2 дні до Нового року виділити гроші на ремонт мосту.

Також він навів інформацію, згідно з якою МВС намагалося 22 грудня закупити 20 принтерів ціною на 60% дорожче від ринкової. У кінцевому підсумку, вартість закупівлі була істотно знижена.

Антикорупціонери закликають уряд взяти під контроль ці процедури та посилити формат та умови проведення допороговых закупівель.

Як повідомляли Українські Новини, Міжнародна антикорупційна неурядова організація Transparency International просить Міністерство внутрішніх справ скасувати результати тендеру по закупівлі для поліції 635 автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%