Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

КМДА не має наміру продовжувати договір з «Київенерго»

Вівторок, 24 січня 2017 09:33

Київська міська адміністрація ставить завдання визначитись з альтернативою по енергообслуговуванню Києва до листопада, — заявив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко, повідомляє Hubs.

Таким чином, столична влада не відмовляється від ідеї знайти в 2017 році альтернативу енергопостачальній компанії «Київенерго».

Володимир Бондаренко підкреслив, що місто не має наміру продовжувати контракт з «Київенерго» на управління тепловим комплексом, а угода про управління основними тепломережами і ТЕЦ закінчується в грудні 2017 року.

За словами чиновника, в кінці минулого року влада міста почали підготовку нових умов угоди про управління тепловим комплексом.

«Слід розуміти, що ми можемо йти двома шляхами: або це будуть умови концесії, або це будуть умови прямого управління міста. Станом на зараз ми залучили аудиторську компанію Ernst & Young до вироблення концепції щодо двох моментів: і по концесії, і міського управління. Станом на цей момент вже є чіткі дорожні карти. Вибирати міське управління або концесію ми будемо в залежності від тих пропозицій, які ми до листопада отримаємо від зацікавлених сторін», – сказав Бондаренко.

11 листопада мер Києва Віталій Кличко заявив, що Київська міська державна адміністрація не має наміру продовжувати договір з компанією «Київенерго» на управління тепловими мережами міста. Мер підкреслив, що основою нового договору повинна стати енергоефективність, модернізація теплового господарства, зниження виробничих витрат, які дозволяють в подальшому вплинути на тарифи.

«ДТЕК» Ріната Ахметова контролює 72,4% акцій «Київенерго». Ще 25% + 1 акція компанії належить державі. У квітні представник ДТЕК поскаржився, що компанія «Київенерго» не приносить прибутку і вимагає величезних інвестицій.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%