Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Держпідприємство Мінприроди використало документи іншого підприємства, щоб виграти тендер «Південної залізниц»”

Вівторок, 24 січня 2017 15:59

ТОВ «Микитртуть» спростувало свою причетність до тендеру «Південної залізниці» на утилізацію небезпечних відходів. Про те, що їхні документи фігурують у тендерних документах ДП «Укреко-ойл» як субпідрядників, в ТОВ «Микитртуть» дізналися від екологів, повідомляє УНН з посиланням на відповідь компанії на інформаційний запит.

«У відповідь на Ваш лист 326/17 від 23.01.2017 повідомляємо наступне: підприємство ТОВ «Микитртуть» ніякого відношення до участі в тендері «Південної залізниц»“ на утилізацію небезпечних відходів не має. Інформацію про те, що копія ліцензії на поводження з небезпечними відходами ТОВ «Микитртуть» фігурувала в даному тендері, я отримав від Голови Всеукраїнської екологічної ліги Тетяни Тимочко в телефонній розмові», — зазначив директор ТОВ «Микитртуть» Михайло Ханін.

Він пояснив, що ТОВ «Микитртуть» не може брати участь у тендерах, оскільки їх матеріально-технічна база залишилась на непідконтрольній території.

«Підприємство ТОВ «Микитртуть» перереєструвалося на підконтрольній Україні території 08.07.2016, в зв’язку з цим переоформило ліцензію на поводження з небезпечними відходами (були внесені зміни у місцезнаходження юридичної особи). Фактична адреса матеріально-технічної бази підприємства знаходиться за адресою: місто Горлівка, вул. Шашуріна, буд. 2ж/2.

В даний час ТОВ «Микитртуть» займається оформленням комплекту дозвільних документів для можливості здійснення господарської діяльності, пов’язаної з утилізацією небезпечних відходів на підконтрольній території», — зазначив він.

Нагадаємо, нещодавно державне підприємство «креко-ойл», що підконтрольне Мінприроди, виграло тендер на утилізацію небезпечних відходів «Південної залізниці2. Не маючи власної матеріально-технічної бази для виконання тендеру, ДП «Укреко-ойл» вказав, що планує утилізувати небезпечні відходи зокрема на базі ТОВ «Микитртуть», яке знаходиться на непідконтрольній території.

У міністерстві екології та природних ресурсів не змогли прокоментувати дії підконтрольного підприємства, вказавши на те, що розпорядником коштів є “Південна залізниця”.

Однак у «Південній залізниці» на запит УНН відповіли, що тендерні документи ДП «Укреко-ойл» були перевірені і порушень не знайдено. При цьому відповідальність за виконання тендеру в “Південній залізниці» переклали на саме ДП «Укреко-ойл».

Голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко, проаналізувавши ситуацію, назвала цей тендер корупційною схемою і зауважила, що ніхто не збирається утилізувати ці небезпечні відходи.

Наразі редакція УНН очікує відповідь з оцінкою ситуації від департаменту Національної поліції щодо виявлення небезпечних матеріалів та екологічних злочинів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%