Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Агрохолдинг «Мрія» відмовився продавати активи «Кернелу»

Вівторок, 24 січня 2017 19:15

Агрохолдинг «Мрія» відхилив всі пропозиції по придбанні всього або частини бізнесу і активів, передає «Економічна правда».

Про це сказано в коментарі агрохолдингу.

«У грудні 2016 року агрохолдинг «Мрія» отримав попередні індикативні пропозиції, ініційовані відправниками, про придбання всього або частини бізнесу і активів. Після консультацій з комітетами кредиторів «Мрія» прийняла рішення відхилити всі пропозиції по ряду причин, в т.ч. в зв'язку з їх структурою», - сказано в коментарі.

При цьому наголошується, що за погодженням з кредиторами, «Мрія» дозволить ініціаторам пропозицій, на їх розсуд, додатково провести аудит, по завершенню якого учасники можуть переглянути або відмовитися від своїх пропозицій.

«Незалежно від пропозицій, що надійшли, «Мрія» продовжує реалізацію стратегічного та операційного плану, розробленого спільно з кредиторами, і як і раніше має намір завершити реструктуризацію в найближчі місяці», - відзначили в агрохолдингу.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що найбільша українська аграрна група «Кернел» зацікавлена в покупці активів агрохолдингу «Мрія».

Як відомо, у серпні 2014 року «Мрія» не змогла розрахуватися з кредиторами за поточними зобов'язаннями і оголосила дефолт.

Сукупна заборгованість агрохолдингу з урахуванням гарантій і поручительств, наданих «Мрією» компаніям, афільованим з сім'єю Гут, на момент оголошення дефолту становила 1,3 млрд дол.

З лютого 2015 року контроль над активами «Мрії» перейшов до її кредиторів - переважно європейських і американських інвесторів - які прийняли рішення зберегти агрохолдинг.

На початку лютого 2015 року був призначений новий менеджмент «Мрії», а у вересні 2016 року комітети кредиторів і бондхолдерів агрохолдингу погодили умови реструктуризації боргового портфеля компанії, який на сьогоднішній день становить 1,1 млрд дол.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%