Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Гройсман: Для вступу в ЄС потрібно десять років

П'ятниця, 10 лютого 2017 09:51

Прем’єр-міністр наголосив, що Україна зможе відповідати стандартам вступу в ЄС в рамках десяти років, повідомляє Кореспондент.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив під час конференції в Брюсселі, що українці відчують результати реформ вже в цьому році, а через десять років, якщо важко працювати, Україна зможе відповідати критеріям, необхідним для членства в Європейському Союзі.

"Якщо є скептичні думки про те, що реформи в Україні не відбуваються, то я б так не сказав. Ми поки не відчуваємо результатів цих реформ, і з цим я можу погодитися. Але я точно знаю, що в 2017 році нам вдасться закріпити і прискорити економічне зростання, і кожен український громадянин відчує, що і чому відбувалося, і як починає змінюватися його життя", - пообіцяв Гройсман.

Відповідаючи на питання щодо майбутнього членства України в ЄС, Гройсман зауважив, що українське суспільство і Україна визначилися в цьому питанні.

"Ми взяли курс на європейську інтеграцію. Вже є Угода про асоціацію з ЄС - це дорожня карта трансформації, яка відбувається в Україні. Безперечно, ми бачимо, що настане той час, коли ми подамо заявку на членство в ЄС, але ми розуміємо, що нам потрібно виконати наше домашнє завдання. Я вважаю, що в рамках десяти років, я це говорив і рік тому - в рамках десяти років - це той час, що якщо йти швидко і якісно, ми зможемо відповідати стандартам, які дозволять нам вступити в ЄС. Але треба важко над цим працювати", - наголосив прем'єр.

За його словами, перше завдання, яке стоїть перед Україною - це отримати професійну компетентну владу і систему управління державою.

Раніше Гройсман заявив, що рішення ЄС щодо безвізового режиму з Україною буде прийнято в червні.

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%