Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Гонтарева заперечує свою причетність до роботи в інтересах «сім'ї» Януковича

П'ятниця, 10 лютого 2017 22:50

Гонтарева спростовує свою причетність до роботи в інтересах «сім’ї» Януковича. Також вона підкреслила, що вже неодноразово виступала на підтримку закону про спецконфіскації або будь-якого іншого законного способу повернення коштів до бюджету країни, інформує Finance.ua.

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева заперечує свою причетність до роботи в інтересах «сім’ї» екс-президента Віктора Януковича, йдеться в її коментарі, переданому у відповідь на публікації в ЗМІ.

«Деякі політики звинувачують мене в сприянні виведенню коштів «злочинною владою». Вважаю таке звинувачення нісенітницею, адже ці кошти не виводилися за кордон, а інвестувалися у внутрішній державний борг – це пряма позика державному бюджету, яку державі, в разі прийняття закону про спецконфіскації, не потрібно буде повертати», – пояснила Гонтарева.

Голова НБУ також зазначила, що її практична діяльність в компанії ICU головним чином була спрямована на управління активами. «Я не мала відношення безпосередньо до брокерської діяльності, про що, до речі, добре відомо всім професійним учасникам ринку», – додала Гонтарева.

Також вона підкреслила, що вже неодноразово виступала на підтримку закону про спецконфіскації або будь-якого іншого законного способу повернення коштів до бюджету країни.

«Національний банк зі свого боку зробив усе можливе для того, щоб ці кошти були заарештовані ще в червні 2014 року. Регулятор з нетерпінням чекає від депутатів ухвалення цього закону і поповнення державного бюджету», – резюмувала голова НБУ.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%