Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Кабмін ввів надзвичайний стан в енергетиці

Середа, 15 лютого 2017 18:23

Кабінет міністрів ввів надзвичайний стан в енергетичній сфері України. Відповідне рішення було прийнято на позачерговому засіданні уряду ввечері в середу, 15 лютого, передає «Кореспондент».

«Передбачається пункт, згідно якого в разі виникнення необхідності і диспропорції між споживанням і виробленням електричної енергії все ж ми будемо задіювати відключення для того, щоб збалансувати вироблення і споживання електричної енергії», - заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

Як підкреслив прем'єр-міністр Володимир Гройсман в середу на засіданні Кабміну, нинішній дефіцит вугілля створений штучно і «поіменний список людей, які це зробили, знає вся Україна».

Прем'єр також закликав активістів, які блокують поставки вугілля з непідконтрольних територій Донбасу, припинити блокаду. За його словами, уряд готовий боротися і бореться з будь-якими проявами контрабанди.

Гройсман звернувся до Ради національної безпеки і оборони (РНБО) з проханням розглянути питання блокади поставок вугілля з непідконтрольною території Донбасу.

«Компетенція уряду полягає в тому, щоб ми підтримували господарську частину цього питання і заходи, які ми передбачили, дадуть нам можливість мінімізувати негативний вплив, але оскільки це блокування сьогодні відбувається на території, на якій проводиться антитерористична операція - це вже виходить за межі компетенції уряду. Це питання Ради національної безпеки і оборони, тому що тут є питання національної безпеки. Тому я звернувся до РНБО розглянути, детально розглянути всі аспекти впливу цього блокування на життя громадян», - сказав Гройсман.

Раніше повідомлялося, що введення режиму надзвичайного стану в енергетиці України загрожує відключенням електроенергії в семи областях.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%