Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В Україні почався перерозподіл ринку таксі

Четвер, 16 лютого 2017 09:30

Класичні диспетчерські служби масово закриваються через новомодні додатки. 

Побоювання українських таксистів виправдалися повною мірою: мобільні додатки на замовлення авто, які з’явилися не так давно, стали активно відтягувати на себе клієнтів класичних диспетчерських служб. Останні терплять через це збитки і багато хто вже змушені виставляти свій бізнес на продаж. А оскільки майже всі нововведення починаються в столиці, першими удар прийняли київські служби, передає «Сегодня».

В кінці минулого року в одному тільки Києві продавалося до сотні служб, але позбутися від них вийшло далеко не у всіх - відбулись лише поодинокі угоди. Компанії продавалися за ціною від 1 тис. доларів до 20 тис. доларів.

Їх могли купити, наприклад, за «красиві» номер і назву. А так потенційних покупців дуже мало. Тому багато служб змушені просто закриватися.

Так замість 300 компаній до осені може залишитися не більше 100.Конкуренція яку створили Uber, Uklon і ін., багатьом виявилася не під силу. Свій шматок пирога новачки вже відхопили, і поки не наб'ють клієнтуру і водіїв - не зупиняться.

Цю тенденцію підтвердили і в самих службах таксі. При цьому зазначивши, що в інших містах України поки що не все так погано - там не така гостра конкуренція, що дозволяє філіям київських диспетчерських служб привільно відчувати себе в регіонах.

Щоб залишатися на плаву, деякі традиційні служби почали використовувати додатково можливість замовлення таксі онлайн. Проте хороший мобільний додаток коштує не менше 50 тис. доларів, і далеко не всі мають такі інвестиції. Проте і така функція в разі роботи лише для однієї конкретної служби не є панацеєю.

 


 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%