Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Насалик розповів, як замістять 1 мільйон тонн антрациту

Вівторок, 21 лютого 2017 20:18

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик на засіданні Кабінету Міністрів 21 лютого розповів про запроваджені урядом заходи із заміщення антрацитової групи вугілля, передає Укрінформ.

Зокрема, за словами Насалика, у травні була започаткована програма переведення 2 і 5 енергоблоків Зміївської ТЕС на ПАТ «Центренерго» з антрацитової групи вугілля на використання вугілля марки «Г» і «ДГ».

«Ця програма буде завершена вже протягом ІІ і ІІІ кварталів цього року. Дана програма дає можливість замістити 1 млн тонн антрацитової групи вугілля на марку газової групи», - наголосив міністр.

За його словами, у вересні 2017 року планується завершення проекту «Будівництво повітряної лінії 750 кВ Запорізька АЕС – Каховська». «Програма дає змогу додатково замістити 250 тис. тонн вугілля щомісяця. Тобто, якщо вона входить за планом у вересні, то до кінця року можна зекономити 750 тис. тонн антрацитової групи вугілля», - наголосив Насалик.

Крім того, як повідомив міністр, влітку минулого року введена в експлуатацію високовольтна повітряна лінія «Рівненська АЕС - підстанція «Київська», яка дала можливість вирішити два питання: «відкрити можливості потужностей Рівненської та Хмельницької АЕС і замістити 1,4 млн тонн антрацитової групи вугілля».

Також, за його словами, триває впровадження вже другого проекту з будівництва гідроакумулюючих станцій на Дніпровській АЕС. «Разом ці два проекти дають економію 700 тис. тонн вугілля», - підкреслив міністр.

 «Тому, якщо зібрати всі ці проекти разом, то заміщення склало близько 3 млн тонн», - підсумував Насалик та наголосив на продовженні реалізації урядової програми щодо диверсифікації джерел постачання антрацитової групи вугілля.

Крім того, міністр ще раз підкреслив, що надзвичайні заходи в енергетичному секторі запроваджені з метою стабілізації роботи в умовах блокади об’єднаної енергосистеми України та мінімізації використання антрацитової групи вугілля на теплових генераціях.

За його словами, «стабілізація ситуації в атомній промисловості плюс вжиті заходи дає можливість перейти на споживання від 40 тис. тонн вугілля антрацитової групи вугілля до 17-18 тис. тонн».

При цьому він акцентував, що хоча блокада триває вже 25 днів, енергосистема працює у штатному режимі, без застосування віялових відключень.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%