Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мінекономрозвитку представило Державну стратегію регіонального розвитку до 2020 р.

П'ятниця, 26 липня 2013 15:42

 

Розроблювати стратегію допомагали структури ЄС

Мінекономрозвитку розробило і представило Державну стратегію регіонального розвитку до 2020 року  – базовий документ, що разом з іншими стратегічними документами, створює для країни дієве підґрунтя для подальшого впровадження політичних, управлінських та соціально-економічних реформ. На цьому наголосив Міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов на засіданні Міжвідомчої координаційної комісії з питань регіонального розвитку, передає прес-служба відомства.

Нині діюча стратегія була прийнята майже 10 років тому. Аналіз, здійснений фахівцями Мінекономрозвитку, показав, що регіони країни демонструють різну адаптацію до викликів сучасності та виявив прорахунки регіональної політики.

«Особлива роль Комісії обумовлена, насамперед, складністю завдань, пов’язаних із формуванням та реалізацією ефективної регіональної політики. Економіки регіонів відчувають на собі вплив низки негативних макроекономічних чинників. Це вимагає оперативного реагування та корегування механізмів державної регіональної політики з урахуванням європейського досвіду у сфері регіонального розвитку», - сказав Ігор Прасолов.

За словами Міністра, основне завдання стратегії:  запровадити на практиці нову регіональну політику на основі нового формату відносин регіонів із центром, що ґрунтується на зростанні ініціативи та відповідальності влади на всіх рівнях. Цей механізм, з одного боку, має стимулювати використання внутрішнього потенціалу кожного регіону, а з іншого -  забезпечити розповсюдження розвитку від економічно сильних центрів на всі регіони. Таким чином можна буде мінімізувати негативні явища проблемних територій.

Керівник Управління програм допомоги в Україні Представництва ЄС в Україні Ендрю Разбаш відмітив що стратегія розроблювалась разом із структурами ЄС.

В подальшому, стратегію будуть готувати для подання в Уряд на затвердження.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%