Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Експорт товарів з України до ЄС в 2016 році склав 13,5 млрд доларів

Середа, 22 лютого 2017 19:17

Експорт товарів з України до Європейського Союзу в 2016 році зріс до 3,7% і склав 13,5 млрд доларів. Про це повідомляє сайт Представництва Європейського Союзу в Україні, інформує РБК-Україна.

Зазначають, що експорт з України до решти країн світу скоротився на 8,9%. Експорт до Росії знизився доволі різко - на 25,6%. Переважно це пов’язано з заходами, що їх ввела Росія проти України з метою обмеження торгівлі.

Частка ЄС склала 37,1% загального експорту України у 2016 році. Експорт з України до Росії, натомість, становить лише 9,9% від загальних обсягів. Зважаючи також на показники імпорту, загальний рівень торгівлі між Україною та Євросоюзом зріс на 8,1%.

«Лише за один рік дії зони вільної торгівлі багато імпортних тарифів для українських товарів було знижено (а у багатьох випадках навіть доведено до нуля); водночас експорт сільськогосподарських товарів з України користується безтарифними квотами, що означає можливість здійснення безмитного експорту низки сільськогосподарських продуктів до певної межі. Після перевершення цієї межі потрібно сплачувати імпортні мита для визначених сільськогосподарських продуктів. Водночас ЄС не застосовує жодних кількісних обмежень на експорт з України», - відзначають в повідомленні.

В той же час, збільшення обсягів торгівлі наразі залишається помірним. Положення угоди про зону вільної торгівлі буде повністю впроваджено протягом семи років, такий період передбачено Угодою.

Нагадаємо, представники ЄС в Україні вважають, що політика Європейського союзу та європейська інтеграція не ведуть до вирубки лісів в Україні, вони, навпаки, допомагають їй протистояти.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%