Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

За рік населення України скоротилося на Херсон або три Бердянська, - Папієв

П'ятниця, 24 лютого 2017 16:30

Нинішнє покоління працюючих громадян ризикує залишитися без змісту, коли прийде їх черга виходити на пенсію. Про це заявив народний депутат від Опозиційного блоку Михайло Папієв, коментуючи дані Держстату за 2016 рік, згідно з якими кількість українців зменшилася на 176 тисяч - до 42,58 млн осіб. За його словами, якщо не вжити термінових заходів по стимулюванню зростання населення, то це призведе до старіння нації і подальшого падіння економіки. За матеріалами "Українські Новини"

"Населення України зменшується катастрофічними темпами. За даними Держстату, за минулий рік кількість українців зменшилася на 176 тисяч осіб - до 42,58 млн осіб. Українці, які працюють сьогодні, ризикують залишитися без утримання, коли прийде їх черга виходити на пенсію. У 2016 році на 100 померлих припадало лише 68 народжених. Потрібно терміново вживати заходів щодо стимулювання зростання населення, інакше воно продовжить старіти, а економіка - падати", сказав Михайло Папієв.

Політик зазначив, що за останні три роки середня чисельність населення України скоротилася на 329 тисяч осіб. За цей період Україна втратила населення більше, ніж Херсон (318 тисяч) чи майже два Краматорська (173 тисячі), або три Бердянська (111 тисяч). "Якщо тенденція не зміниться, то Україна кожні п'ять років буде втрачати мільйон громадян. Необхідно термінове зміна політики влади пріоритетом має стати економіка. Це створить робочі місця, зменшивши еміграцію за кордон, а згодом - дозволить збільшити народжуваність", - упевнений парламентарій.

Народний депутат підкреслив, що Україна - європейський лідер за скороченням чисельності населення. За прогнозом ООН, при незмінному рівні народжуваності і смертності до 2055 року українців залишиться 29,7 млн чоловік, а до 2100 року близько 15-16 млн.

"Демографічна ситуація в країні критична, і якщо не вживати термінових заходів, то бідність населення, відсутність програм, що підтримують сім'ї, і наростаюча трудова еміграція перетворять демографічна криза в незворотний процес", - зазначив Михайло Папієв.

Нагадаємо, Державна служба статистики опублікувала дані, згідно з якими населення України скоротилося на 176 тисяч осіб і на 1 січня 2017 року склала 42 мільйони 580 тисяч чоловік.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%