Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Економіка України у січні зросла на 5,1%

Середа, 01 березня 2017 19:44

Зростання ВВП України в січні 2017 року становило 5,1%, тоді як у січні минулого року ВВП знизився на 1,6%. Про це повідомляється в аналітичному матеріалі, опублікованому на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі, пише УНІАН.

«Загалом в січні 2017 зростання ВВП оцінюється Мінекономрозвитку орієнтовно на рівні 5,1%», - йдеться в матеріалі.

На думку аналітиків міністерства, позитивна тенденція обумовлена двома факторами - низькою базою порівняння минулого року, а також зростанням цін на світових товарних ринках на тлі зростання інвестиційного попиту.

«Близько 60% приросту зведеного індексу виробництва було сформовано за рахунок зростання галузей, спрямованих на задоволення інвестиційних потреб (будівництва, машинобудування, металургійного виробництва та виробництва будматеріалів)», - зазначили в Мінекономрозвитку.

При цьому в міністерстві очікують зниження в першому кварталі 2017 року темпів інфляції й збереження тенденції зростання економіки, нехай і не такими значними темпами.

«За підсумками I кварталу 2017 року очікується помірніша динаміка зростання порівняно з січнем, що буде зумовлено, по-перше, вищою базою порівняння минулого року в лютому-березні, ніж у січні, а по-друге, відчутним впливом в короткостроковому періоді блокади залізничного сполучення. Але, за нашими оцінками, зростання буде збережено», - йдеться в аналітичному матеріалі.

Як повідомляв УНІАН, зростання ВВП країни в 2016 році становило 2,2% порівняно з 2015 роком. За даними Держстату, ВВП України в четвертому кварталі 2016 року зріс порівняно з аналогічним періодом 2015 року на 4,7%, порівняно з попереднім кварталом - на 1,9%.

За оцінками опитаних УНІАН експертів, економіка України в 2017 році продовжить тенденцію відновлення, і зростання ВВП може прискоритися до 2,1%, промислового виробництва – до 2,5%, тоді як інфляція сповільниться до 10%. В уряді очікують зростання ВВП України за підсумками 2017 року на рівні 3%.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%