Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Україна збільшила експорт металів на 70 відсотків

Четвер, 02 березня 2017 13:26

Металургійні заводи України в січні 2017 року наростили надходження від експорту чорних металів на 71,9 відсотків.

У січні експорт товарів зріс на 52,7 відсотків. За матеріалами Кореспондент.

Дефіцит поточного рахунку платіжного балансу в січні склав 26 мільйонів доларів, що в 12,1 рази менше від показника січня минулого року. Відповідні дані оприлюднені на сайті Нацбанку в четвер, 2 березня.

У перший місяць року зростання експорту товарів істотно прискорилося, тоді як темпи зростання імпорту сповільнилися, хоча і залишилися на високому рівні. Істотне збільшення експорту товарів у січні (на 52,7%) обумовлене як низькою базою порівняно з минулим роком, так і нарощуванням обсягів експорту в основних групах товарів.

"Підвищення світових цін на метали сприяло нарощуванню обсягів експорту чорних і кольорових металів на 70,1%. Значне розширення поставок зернових культур відбилося річним зростанням експорту продовольчих товарів на 55,4%, що забезпечило половину зростання загального експорту. Значним також було зростання експорту продукції машинобудування - 34,3% рік до року, тоді як річні обсяги експорту хімічної продукції скоротилися на 8,7%", - зазначили в НБУ.

У січні за фінансовим рахунком спостерігався чистий відтік коштів в розмірі 177 млн ​​доларів, в тому числі 133 млн доларів з приватного сектора.

"Така динаміка була зумовлена ​​переважно виплатами за зобов'язаннями банківського сектора, насамперед виплатами за міжбанківськими кредитами (302 млн доларів). Чистий відтік боргового капіталу приватного сектора склав 590 млн доларів, в тому числі 246 млн доларів з реального сектора", - пояснили в Нацбанку.

Водночас приплив прямих іноземних інвестицій в січні склав 17 млн ​​доларів. Кошти були повністю спрямовані в реальний сектор.

Таким чином за підсумками січня дефіцит зведеного балансу склав 202 млн доларів, що зумовило скорочення міжнародних резервів до 15,4 млрд доларів (3,4 місяця імпорту майбутнього періоду).

Раніше в Держстаті повідомили, що від'ємне сальдо зовнішньої торгівлі України товарами в 2016 році склало 2,886 млрд доларів, тоді як в 2015 році воно було позитивним в розмірі 610,7 млн ​​доларів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%