Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Компанія Гонтаревої у 2013-2014 роках купила облігації російських «ВТБ Банку» та «Промінвестбанку» - аналітик

Понеділок, 20 березня 2017 21:25

Фінансовий експерт Олексій Комаха заявив, що компанія ICU, в якій чинна глава Національного банку України (НБУ) Валерія Гонтарева з 2007 року до 19 червня 2014 року займала посаду голови ради директорів групи, в 2013-2014 роках купила облігації російських «ВТБ Банку» та «Промінвестбанку», передає УНІАН.

Про це аналітик написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook, а також опублікував відповідні документи.

«За даними учасників ринку (див. таблиці), ще в 2013-2014 роках компанія ICU, до призначення Гонтаревої в НБУ, купила облігації російських ВТБ і «Промінвестбанку» («дочка» Внєшекономбанку) на суму близько 850 млн грн... Після призначення Гонтаревої головою Нацбанку в червні 2014 року, ICU продовжила інвестувати в корпоративні облігації росбанків...зокрема, в облігації банку «Російський стандарт» (змінив назву на «Форвард банк») та в облігації Альфа Банку...», - написав експерт.

На думку Комахи, «якби НБУ і Гонтарева ініціювали не фейкові, а аналогічні з міжнародними санкції, то це явно був би удар по гаманцях колишніх бізнес-партнерів голови НБУ з ICU».

«Всі ці багатомільйонні угоди між ICU і росбанками в Україні лише верхівка «айсбергу»... Є ще і спільні торги ОВДП на біржі...У цьому зв'язку прояснюється, чому НБУ так довго тягнув з введенням санкцій... Навіть ті обмеження, які прийняті нещодавно виявилися всього лише видимістю...», - пише фінансовий аналітик.

Крім того, він вважає, що проблеми росбанків цілком могли б відбитися і на особистих доходах самої Гонтаревої.

«Як відомо, співвласники ICU Стеценко і Пасенюк ще не повністю розрахувалися з головою Нацбанку за продану їм частку в бізнесі...Гонтарева отримала від «колишніх» партнерів в 2014-2016 роках близько 100 млн грн. Торік голові НБУ виплатили 52 млн грн. На черзі ще два транші...Не може ж у такій ситуації «регулятор» перешкоджати спільному бізнесу ICU і росбанків? Можливо, в цьому ще одна причина, чому Гонтарева всіляко вихваляє «діяльність» росбанків в Україні, періодично рятує їх за рахунок рефінансування і навіть не може розібратися, громадянам якої країни належить «Альфа Банк», - пише експерт.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%