Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Все до лампочки: чим займеться Рада на цьому тижні

Вівторок, 21 березня 2017 09:45

Народні депутати на цьому пленарному тижні вирішать питання формування Рахункової комісії і поміняють лампочки в будинку парламенту.

За словами спікера ВР Андрія Парубія, вже сьогодні буде розглянуто питання формування Рахункової палати, яка контролює використання бюджетних грошей. Нагадаємо, що раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала до суду обвинувачувальний акт у главі Рахункової палати Романові Магута і ще одному її члену, яких підозрюють у зловживанні становищем і заволодінні майном на 1,3 млн грн. Їм загрожує до шести років в'язниці. Через це робота Рахункової палати була паралізована, пише «Сегодня».

Крім того, в середу депутати мають ратифікувати угоду про технічне та фінансове співробітництво між Україною і Норвегією. Завдяки їй норвезькі фахівці, яких запросять в нашу країну для супроводу інвестиційних проектів, під час оформлення візи будуть звільнені від консульського збору (35 євро) і мита на один автомобіль.

Уже в четвер, згідно з порядком денним, перед ВР стоїть завдання розглянути питання промислової політики і приватного підприємництва.

До того ж, за ініціативою голови парламентського Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександра Домбровського в будівлі парламенту поміняють всі лампочки на енергоефективні. Парубій підкреслив, що це питання потрібно вирішити, але ні нардеп, ні спікер не зазначили, скільки це буде коштувати.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%