Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Екс-радник Трампа знову заперечує причетність до «чорної каси» Януковича

Середа, 22 березня 2017 11:15

Представники Пола Манафорта, який до середини серпня очолював передвиборний штаб Дональда Трампа, назвали безпідставними заяви депутата української Ради Сергія Лещенка про те, що він має докази отримання Манафортом секретних платежів від колишнього президента України Віктора Януковича, повідомляє Бі-бі-сі.

У серпні минулого року Полу Манафорту довелося подати у відставку з поста глави передвиборного штабу Трампа на тлі скандалу, що розгорівся після публікації в New York Times, в якій повідомлялися деякі подробиці його роботи на Україні. Манафорт був одним з ключових радників Януковича, який втік до Росії в лютому 2014 року.

За інформацією New York Times, в так званій «амбарний книзі» Партії регіонів України були знайдені записи про незадекларовані платежі Манафорту готівкою на загальну суму 12,7 млн ​​доларів в період з 2007-го по 2012 рік.

Сам Пол Манафорт заявив після цієї публікації, що «ніколи не отримував жодного нелегального платежу».

У вівторок, після того як Сергій Лещенко провів у Києві прес-конференцію і представив документи, які - за його словами - доводять виплати Манафорту з «чорної каси» Януковича, представник американського політтехнолога Джейсон Малоні виступив із заявою, в якій назвав нові звинувачення Лещенко безпідставними .

Малоні сказав, що підпис, який стоїть на цих платіжних документах, не належить Манафорту.

З Белізу в Киргизію?

Сергій Лещенко, депутат Верховної ради від «Блоку Петра Порошенка», влаштував в Києві брифінг, на якому розповів журналістам про проведене ним власне розслідування зв'язків Пола Манафорта з Партією регіонів.

Лещенко стверджує, що Манафорт намагався приховати великий платіж від Партії регіонів, який надійшов через офшор, зареєстрований в Белізі і мав рахунки в одному з киргизьких банків.

Депутат представив інвойс, нібито підписаний Манафортом, від 14 жовтня 2009 року на суму 750 тисяч доларів США.

Як заявив Лещенко, формально гроші були переведені Манафорту за поставку комп'ютерного обладнання за договором, укладеним між компанією Davis Manafort і белізькою офшорною фірмою.

Національне антикорупційне бюро України закликало Лещенка передати згадані на брифінгу документи «для вивчення».

Шестидесятисемилітній лобіст і політтехнолог Пол Манафорт був активним учасником американських виборчих кампаній останніх чотирьох десятиліть і консультував, крім Трампа, самих різних кандидатів - від Джона Маккейна і Боба Доула до обох президентів Бушів.

Серед зарубіжних клієнтів Манафорта, крім поваленого президента України Віктора Януковича, преса називала таких одіозних персонажів, як філіппінський диктатор Фердінанд Маркос та багамський прем'єр-міністр Лінден Піндлінг, що звинувачувався у зв'язках з наркобаронами.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%