Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мінекономіки готує неприємний «сюрприз» для підприємців

Вівторок, 28 березня 2017 22:51

Електроніка, будматеріали, побутова техніка незабаром можуть подорожчати. А китайські окуляри і фени з базарних розкладок і зовсім зникнути. Вся справа в нових правилах продажу гарантійного товару. Тільки зі спеціальним касовим чеком – задумали в Мінекономіки. Аналітики кажуть, ціни злетять мінімум на 20%, пише «Сегодня».

У Мінекономіки готують постанову, згідно з якою кілька десятків товарів не можна буде продавати без касових апаратів. Крім будматеріалів, у списку побутова техніка, окуляри і навіть дитячі коляски. В нові чеки впишуть всі дані продавця. Ідею міністерства підтримали в Державній службі споживачів. Там вважають, що так покупцеві буде простіше повернути гроші за неякісний товар.

Коштує такий касовий апарат близько п'яти тисяч гривень. Але це тільки перші витрати для підприємця. Ще доведеться щомісяця платити за обслуговування апарату.

Є касовий апарат – офіційно працюєш, немає – оштрафують. У Мінекономіки ще роздумують над сумою і обіцяють, що штрафи будуть високими. Але цього нововведення мало, щоб вивести торговців з тіні, вважають у регуляторній держслужбі.

Поки проект Мінекономіки виставили на загальне обговорення. Але підприємці вже переписують цінники. У разі набрання чинності постанови вартість товарів зросте на 20 відсотків, вважають торговці. Або доведеться згортати бізнес.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%