Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Фальшиві платіжки в Києві: шахраї розраховують на пенсіонерів і неуважних споживачів

Четвер, 30 березня 2017 15:09

У поліції та мерії закликають киян бути пильними

Киянам потрібно уважно перевіряти платіжки

Мешканцям Києва знову приходять липові платіжки нібито за оплату комунальних послуг. На цей раз шахраї спробували виманити гроші за «Оформлення прибудинкової території». Міська влада закликали киян бути пильними, не платити за підозрілими квитанціями, а за роз'ясненнями відразу звертатися в Центр комунального сервісу, пише «Сегодня».

ШАХРАЇ. Фейкові платіжки масово підкинули мешканцям Солом'янського району. "У поштовій скриньці знайшов квитанцію від приватної фірми на оплату послуг з" Оформленню прибудинкової території ". Варто попередити своїх сусідів, що ніякого договору з цією компанією ми не підписували, ні за якими послугами в компанію не зверталися і такі квитанції не треба оплачувати", - написав у соцмережах киянин Євген Рябов.

Сума за "оформлення" в квитанції невелика - всього 32 грн. "Теж отримали такі платіжки. Не розумію, на кого це розраховано!" - написав Євген Харламов.

"Розрахунок був, ймовірно, на те, що 32 гривні - це не гроші, але, як то кажуть, з миру по нитці. Ще розраховували на пенсіонерів, які звикли по-старому оплачувати всі квитанції", - відповіла йому Раїса Прісецкая.

ВЛАДА. У Центрі комунального сервісу про фальшиві платіжки, які кияни отримали, знають, але запевняють, що масових звернення до них з цього приводу не було. "Було разове звернення. Споживач, який отримав фальшиву квитанцію, хотів дізнатися, чи дійсно змінився формат квитанції і реквізити. Що ж стосується розповсюдження фальшивих квитанцій, то такі прецеденти вже були в минулому році, і люди намагаються більш уважно вивчати платіжні документи, які вони отримують ", - розповіла" Сегодня "Катерина Саркісова, директор Центру комунального сервісу.

Однак, є споживачі, які не перевіряють інформацію і можуть сплатити за фальшивими платіжками. "У жаному випадку співробітник банку, куди споживач приходить з квитанціями за ЖКП, повинен звернути увагу на реквізити плтатежу", - пояснила Саркісова.

8z

Фальшиві квитанції. Такі на оплату "Оформлення прибудинкової території" розкидали по ящиках

Як пояснили в КМДА, кожен місяць мешканцям Києва приходять чотири основні квитанції за оплату ЖКП.

"У платіжці вказано немери гарячих ліній компаній, які надають ці послуги. За цими номерами телефонів можна уточнити всю інформацію або зателефонувати до Центру комунального сервісу (044) 247-40-40. Якщо ж будинок знаходиться на балансі ОСББ, то всю інформацію мешканці можуть дізнатися у свого голови. Про всі зміни в  платіжних документах місто повідомляє заздалегідь, розклеює оголошення на будинках. Якщо споживачеві, який обслуговується в муніципальному ЖЕКу, приходить абсолютно нова квитанція, з новими реквізитами і про неї не повідомлялося заздалегідь, то існує велика ймовірність того, що вона фальшива ", - розповіли в мерії.

Бути пильними мешканців закликали і в поліції. "Якщо у киян є підозри щодо автентичності отриманих документів, то їм негайно необхідно звернутися до поліції", - розповіли правоохоронці.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%