Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ТЕРМІНОВО: Гонтарєва планує втекти за кордон, — Тимошенко

Вівторок, 04 квітня 2017 16:25

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявила вчора, що проти глави НБУ Валерії Гонтарєвої повинно бути порушено кримінальну справу за руйнацію банківської системи, знищення понад 80-ти банків і знецінення гривні втричі, пише Journal Elise

Про це вона сказала журналістам після засідання Погоджувальної ради керівників парламентських фракцій і комітетів, коментуючи інформацію про те, що голова НБУ нібито написала заяву про звільнення.

«Валерія Гонтарєва не повинна заяву про звільнення писати, її треба притягати до кримінальної відповідальності. Вона повинна відповідати за Кримінальним кодексом за кожен знищений банк, за кожен знищений депозит, який колись був у представників середнього класу, а також за кожен знищений банківський актив, який належав середнього класу і був заставою під кредити. Вона повинна за це відповідати», — обурено заявила Тимошенко.

Вона попередила, що голова НБУ може працевлаштуватися на роботу в міжнародні структури, завданням яких відбувається руйнування України», і закликала не дати Гонтарєвої покинути країну, поки «вона не буде притягнута до відповідальності за все, що зробила з нашою країною». За словами Тимошенко, якщо її (ред. Гонтареву) звільнять заднім числом і в той же час не буде затримання, Гонтарєва через кілька годин збіжить з України.

Лідер «Батьківщини» також нагадала про заяви щодо злочину глави Нацбанку та керівника Фонду гарантування вкладів Костянтина Ворушиліна, які передала в НАБУ і СБУ, щодо активів 80-ти знищених банків у розмірі 445 млрд грн, оцінених в 90 млрд і які «практично були покладені в кишеню особам, наближеним до влади».

«Голова НБУ Валерія Гонтарєва всі ці роки була інструментом Петра Порошенка в зароблянні мільярдних статків на українській банківській системі. Вона разом з Ворушиліна зробили все для того, щоб олігархи заробляли більше, а заробітні плати в доларовому обчислені для їх компаній і заводів було практично нижче прожиткового мінімуму », — підсумувала Юлія Тимошенко.

А тепер ОФІЦІЙНО!

НАБУ перевіряє законність витрачання коштів на рефінансування і причетність до цього процесу, збитків державі становить мільярди гривень.

Про це увечері 2 квітня розповів керівник Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник в ефірі телеканалу 1+1.

«У нас вже кілька місяців розслідується кримінальне провадження, в якому фігурує керівництво НБУ на чолі з Гонтарєвої, і пов'язане воно з витрачанням коштів, виділених ряду комерційних банків на рефінансування. Законність витрачання цих коштів, причетність до незаконного витрачання коштів є предметом розслідування цієї справи», — повідомив глава НАБУ.

Він уточнив, що сума збитків у результаті цих дій — «мільярди».

На питання, чи могла не знати про можливі зловживання голова НБУ, а питаннями рефінансування займалися тільки її заступники, Ситник заявив: «Ми не говоримо про конкретних посадових осіб».

«Ми говоримо про те, що такі величезні потоки не можуть обійтися без участі керівництва Нацбанку. На причетність до цих дій буде перевірятися фактично все керівництво (НБУ)», — зауважив Ситник.

Він додав, що паралельно проводиться робота по вытребованию матеріалів з-за кордону.

«Більша частина коштів, які видавалися в якості рефінансування, перераховувалася або на офшори, або на іноземні банки», — додав Ситник.

Також він не відповів, чи вдалося НАБУ встановити зв'язки глави НБУ Валерії Гонтарєвої та її заступника Рожкової з російськими банками.

Раніше повідомлялося, що Валерія Гонтарєва та її спільники з компанії ICU брали участь у крадіжці коштів з держбанків. За 3 роки було виведено на офшори сім'ї понад 1, 5 мільярда доларів (Це доведені офіційні цифри ДОКУМЕНТАМИ)

Також НАБУ вже відома схема крадіжки кредитів від МВФ: Цифри і особи які брали участь у крадіжці вражають

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%