Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Кабмін затвердив нереальний план виконання меморандуму з МВФ

Четвер, 13 квітня 2017 09:50

Уряд взяв під контроль підготовку і прийняття законодавчої бази для проведення земельної та пенсійної реформ, що є необхідною умовою для кредитування України Міжнародним валютним фондом. План дій щодо виконання Меморандуму з МВФ був схвалений на засіданні Кабміну 12 квітня. Водночас вже очевидно, що деякі позиції у визначені планом терміни виконати неможливо.

Уряд затвердив план виконання умов, які необхідні для продовження кредитування з боку Міжнародного валютного фонду. Відповідне протокольне рішення було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів 12 квітня за поданням Міністерства фінансів, пишуть Українські Новини.

Мінфін у своєму листі до прем'єр-міністра, копія якого є в розпорядженні Українських Новин, попросив відповідальні органи державної влади щомісяця подавати звіт про виконання плану зобов'язань.

10x

 

У затвердженому плані детально прописані всі умови, які Україна вже виконала у процесі співпраці з МВФ, і які знаходяться в процесі виконання. Визначено також граничні терміни досягнення "структурних маяків" Меморандуму про співпрацю України з МВФ, затверджених на раді директорів Фонду і відомства, відповідальні за виконання конкретних пунктів плану. 3 квітня для отримання чергового, п'ятого траншу кредиту МВФ. Виділення коштів у розмірі $1,9 млрд за попереднім планом, очікується в червні - після аналізу виконання Україною меморандуму, який буде проведено в травні.

Фактично, Кабінет Міністрів прийняттям плану дій, підтвердив наміри домогтися затвердження Верховною Радою законодавства для пенсійної реформи до кінця квітня (останній пленарний день Верховної Ради – 14 квітня, при цьому проект реформи не представлений навіть в уряді), земельної реформи, що передбачає продаж земель сільськогосподарського призначення - до кінця травня. Також передбачено завершити приватизацію ОПЗ до кінця червня. Таким чином, ми бачимо, що прийняти у відповідні терміни законодавство щодо пенсійної реформи вже просто неможливо, принаймні без зміни календарного плану поточної сесії Ради. Що стосується земельної реформи і приватизації ОПЗ – то виконати ці зобов'язання в строк гіпотетично можна, але малоймовірно на практиці, оскільки законопроекти про земельну реформу ще навіть не розглянуті Кабміном, як не вирішені питання боргів ОПЗ.

10xx

10 xxxx

 

 

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%