Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Ось вам і нова поліція: реформована поліція охороняє бандитів і бізнес-партнерів Авакова (ВІДЕО)

Вівторок, 18 квітня 2017 14:58

Народний депутат від «Народного фронту» Ігор Котвицький, який до парламенту був партнером нинішнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, перебуває під безкоштовною охороною Національної поліції.

Про це свідчать дані розслідування програми «Наші гроші з Денисом Бігусом»,пише Elisejournal з посиланням на Bihus.info.

Як встановили журналісти, Котвицького супроводжують два представника поліції. Ще, щонайменше, двоє поліцейських охороняють резиденцію під Харковом, якою користується народний депутат. Один з охоронців резиденції зізнався, що він є співробітником поліції особливого призначення.

У свою чергу сам нардеп на питання про те, скільки співробітників поліції задіяно в його охороні, відповів: «Один». Коли ж на наступний день журналісти зафіксували його в супроводі двох охоронців, Котвицький стверджував, що журналістам здається, що охоронців двоє.

Відповідно до закону, єдиною підставою для надання народним депутатам безкоштовної охорони силами правоохоронних органів є доведена загроза їхньому життю. В такому випадку охорона може надаватися за Законом «Про забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві», а рішення приймається слідчим, прокурором або судом, або за Законом «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб» - за рішенням Президента на підставі подання голови Верховної Ради або начальника Управління держохорони.

У свою чергу Котвицький пояснює надання йому безоплатної охорони поліцією замахом на нього. Співробітник поліції особливого призначення, який охороняє резиденцію, якою користується Котвицький, зазначив, що охорона надана ?? депутату «за рішенням суду».

У грудня 2016 «Народний фронт» повідомляв, що будинок під Харковом, яким користується народний депутат, обстріляли з гранатомета. У тому ж повідомленні центр політсили вимагав надати Котвицького державну охорону. Про те, що депутат перебував у будинку, не повідомлялося.

Журналісти також відвідали маєток нардепа під Харковом, яке в грудні нібито обстріляли з гранатомета. Ніяких слідів обстрілу на резиденції помічено не було, а охоронець закритого котеджного містечка, в якому розташований особняк, заявл, що у нього «не стріляють».

Як відомо, за підсумками 2016 року Котвицький задекларував понад 470 млн грн. заощаджень.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%