Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Яценюк стане «пупсом» землі

Середа, 19 квітня 2017 16:55

«Народний фронт» готується відсунути хрещеного батька «Свободи» Ігоря Кривецького від розподілу державних надр.

Державну службу геології та надр очікує зміна влади: найближчим часом відбудеться конкурс на визначення її нового керівника. Ініціатор цього рішення - команда Арсенія Яценюка, яка таким чином розраховує відібрати функцію головного розпорядника природних ресурсів у самого «сводоболюбівого» бізнесмена Ігоря Кривецького. Підсумкова мета «фронтовиків» - зайняти місце опонента, але за цю вершину їм ще доведеться позмагатися з всеохоплюючим кураторами БПП, пише «Олігарх медіа».

12z

На фото - Ігор Кривецький

Рішення про проведення конкурсу на посаду голови Державної служби геології та надр України (Держгеонадра), що вирішує питаннями видачі та анулювання спеціальних дозволів на користування надрами, було прийнято на засіданні Кабміну 12 квітня. У відповідному розпорядженні №260-р вказується традиційний список вимог до претендентів на посаду (вища освіта, досвід роботи на держслужбі не менше трьох років, наявність лідерських навичок і т.п.). А також умови, що готовий запропонувати роботодавець: офіційний п'ятирічний контракт (з можливістю повторного призначення на аналогічний термін), посадовий оклад розміром 13 тис гривень в місяць з можливістю нарахування надбавок і «додаткових стимулюючих виплат». «Документи претендентів приймаються до 28 квітня. Дата проведення конкурсу - 16 травня », - йдеться в документі.

12zz

На фото - Сергій Семерак

За інформацією «ОЛІГАРХА», ініціатором рішення про проведення нового конкурсу на посаду галови Держгеослужби є Міністерство екології та природних ресурсів, яке очолює Остап Семерак. Привід для цієї ініціативи у нього дійсно вагомий: нинішній керівник Державної служби геології і надр Микола Бояркін був затверджений в цьому статусі тимчасово - як раз до проведення конкурсу. Але з моменту призначення Бояркіна «т.в.о.» пройшло вже більше двох років, протягом яких той встиг сформувати в держструктурі повноцінну команду. Так вийшло з двох причин. По-перше, каденція Бояркіна припала на період активних законодавчих реформ, наслідком яких став кардинально новий механізм визначення керівника Держгеослужби. Так, після внесення змін до Закону «Про центральні органи виконавчої влади», глава служби став призначатися не рішенням Кабміну (як це було раніше), а Комісією з питань вищого корпусу державної служби, яка проводить відповідний конкурс і визначає його переможця. При цьому склад цієї комісії був сформований лише кілька місяців тому. По-друге, за Миколою Бояркіним стоять вельми впливові сили. Головним серед них джерела «ОЛІГАРХА» називають Ігоря Кривецького, відомого в певних колах на прізвисько «Пупс» - саме його вважають головним спонсором і «хрещеним батьком» ВО «Свобода».

12zzz

На фото - Микола Бояркин

За даними співрозмовників «ОЛІГАРХА», завдяки зусиллям Кривецького до Миколи Бояркіна вдалося зняти недавні претензії з боку Національного антикорупційного бюро України, викрили членів сім'ї глави Держгеонадр у витратах, разюче перевищують їхні доходи. «Кажуть, що по геослужбі Кривецький нібито вирішує питання через Авакова, з яким у нього є спільні« бурштинові теми », - говорить одине з наших джерел.

12zzzz

На фото - Арсен Аваков

12 zzzzzz

На фото - Арсеній Яценюк

Підтвердити ці чутки неможливо - прямих доказів зв'язку Кривецького з Аваковим немає. Але навіть якщо ця версія і не відповідає дійсності, в умовах останніх подій це не має ніякого значення: запуск конкурсу на посаду глави Держгеонадр означає, що термін Миколи Бояркіна на посаді глави цього відомства закінчується. Частково тому, що якраз заради того, щоб «збити» Бояркіна, Міністерство екології і поставило питання про проведення конкурсу. Але більше тому, що основа вищезгаданої Комісії з питань вищого корпусу державної служби, за якою стоїть останнє слово при визначенні прізвища переможця, складається з представників «Народного фронту» і Блоку Петра Порошенка, до жодного з яких Бояркин не відноситься.

Олег КУЛЬБІДА, «ОЛІГАРХ»

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%