Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Перетворення об’єкту «Укриття» на ЧАЕС в екологічну безпечну систему є одним з пріоритетних та важливих напрямків екологічної політики України, - Володимир Кістіон

Четвер, 18 травня 2017 17:26

Перетворення обєкту «Укриття» над 4-м енергоблоком Чорнобильської атомної електростанції є одним з пріоритетів екологічно їполітики України, повідомляє Пресс-служба віце прем’єр-міністра.

На цьому наголосив Віце-премєр-міністр Володимир Кістіон, відкриваючи засідання Спільного комітету «УкраїниЄвропейський банк реконструкції і розвитку», яке відбулося 17 квітня за участі Міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака, Директора ЄБРР в Україні Шевкі Аджунера, Директора Департаменту Ядерної безпеки Вінса Новака та ін.

«Проект перетворення обєкту «Укриття» в екологічну безпечну систему є одним з пріоритетних та важливих напрямків екологічної політики України», - зазначив Володимир Кістіон

Він зазначив, що за рік вдалося досягти позитивних результатів у реалізації проектів, що реалізуються на ЧАЕС.

«З часу проведення попереднього засідання Комітету на майданчику Чорнобильської АЕС досягнуто значного прогресу у реалізації проектів міжнародної технічної допомоги, які фінансуються з Чорнобильського фонду «Укриття» та Рахунку ядерної безпеки Європейського банку реконструкції і розвитку», - наголосив Володимир Кістіон.

Він нагадав, що в кінці минулого року було завершено насування нового безпечного конфайнменту на об’єкт «Укриття» 4-го енергоблоку ЧАЕС.

«Успішна реалізація одного з найамбітніших інженерних проектів у світі дозволила зробити вагомий крок по перетворенню об’єктів «Укриття» Чорнобильської АЕС на екологічно безпечну систему. Проектом передбачено, що нова споруда буде експлуатуватись упродовж 100 років», - наголосив Віце-прем’єр-міністр, додавши, що наприкінці 2017 року планується ввести в експлуатацію новий безпечний конфайнмент.

Окрему увагу учасники приділили підготовці до проведення засідання Асамблей вкладників Чорнобильського фонду «Укриття» та донорів Рахунку Ядерної безпеки.

«Ми починаємо посилену підготовку до проведення засідання Асамблей, оскільки ми плануємо, що ці заходи відбудуться на найвищому рівні», - наголосив Віце-прем’єр-міністр.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%