Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Марна афера

Понеділок, 19 серпня 2013 16:40

Викрито авантюриста, який порушив податковий кодекс майже на 1 млн. грн.

Під час камеральної перевірки співробітники ДПІ у Голосіївському районі встановили факт ухилення від сплати податків. Як стало відомо, громадянин України здійснив продаж своїх корпоративних прав іноземній компанії майже на 6 мільйонів гривень та вирішив будь-що-будь уникнути оподаткування. Про це повідомляє прес-служба податкової інспекції.

При заповненні податкової декларації про майновий стан та доходи він суттєво завищив свої витрати, що призвело до заниження суми податку. Задоволений своєю кмітливістю громадянин не врахував, що згідно з Податковим кодексом України, у разі отримання фізичною особою резидентом доходу з джерелом виплати за межами України, зокрема доходу від відчуження інвестиційних активів, у тому числі корпоративних прав, сума таких доходів має бути включена до загального річного оподатковуваного доходу платника податку та оподатковується за ставками 15(17)%. Тобто у випадку отримання іноземного доходу, оподаткуванню підлягає вся сума доходу.

Зрозумівши усю безглуздість своїх махінацій, чоловік зміг заявити лише те, що з результатами перевірки він категорично не згоден.

Відтак, останнє слово щодо результатів перевірки залишилось за спеціалістами Міндоходів і українцю все ж таки доведеться поповнити бюджет на 1 млн. грн.

Окрім того «творчий підхід» до заповнення декларації обернувся громадянину відкритим кримінальним провадженням за ч.1 ст. 212 Кримінального Кодексу України.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%