Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Фінкомітет Ради квапить Порошенка з кандидатурою голови НБУ

Вівторок, 23 травня 2017 21:26

Комітет Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності направив звернення президенту України Петру Порошенку з закликом прискорити внесення кандидатури на посаду голови Національного банку України (НБУ), пише «Сегодня».

Відповідне рішення прийнято членами профільного комітету під час засідання у вівторок, 23 травня.

Як зазначив під час засідання голова фінансового комітету Сергій Рибалка, ситуація у фінансовій системі України «залишається вкрай складною».

«Ми не маємо права зволікати з проведенням реформ. Треба якомога швидше відновити довіру до банківської системи і створити умови для доступного кредитування малого і середнього бізнесу», – зазначив голова комітету.

За його словами, фінансовий комітет Ради наполягає на необхідності всебічного обговорення нової кандидатури на посаду голови Національного банку.

«Для нас надзвичайно важливо знати, якими він бачить головні завдання центробанку щодо розвитку економіки України», – сказав Рибалка.

Як повідомлялося, Верховна Рада звільнить Валерію Гонтареву з посади голови Національного банку України тільки після того, як знайде їй наступника, заявив раніше голова фракції БПП Артур Герасимов.

Нагадаємо, 10 травня стало останнім робочим днем Валерії Гонтаревої на посаді голови Національного банку України – вона пішла у тривалу відпустку, поки її не звільнить Верховна Рада. Напередодні Гонтарева заявила, що виконала всі завдання, які поставила перед собою.

Згідно з Конституцією, голову НБУ призначає Верховна Рада за поданням президента терміном на 7 років. Гонтарева обіймає посаду голови НБУ майже 3 роки.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%