Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Кабміні схвалили далекоглядний проект Енергетичної стратегії України

Середа, 24 травня 2017 21:38

Керуючий комітет при Кабінеті міністрів України під керівництвом віце-прем'єр-міністра Володимира Кістіона на засіданні схвалив проект Енергетичної стратегії України до 2035 року, повідомляє «24 канал».

Як розповіла член цього комітету, заступник міністра енергетики та вугільної промисловості з питань європейської інтеграції Наталія Бойко, він, зокрема, передбачає максимальне зниження енергоємності ВВП і відмову від використання дефіцитного вугілля антрацитової групи.

«На сьогоднішньому засіданні Керуючого комітету під керівництвом Володимира Кістіона було схвалено проект Енергетичної стратегії України до 2035 року. Документ розроблявся в прозорому режимі, в ньому максимально усунено можливі фактори лобізму та його метою є зниження енергоємності ВВП», – зауважила вона.

За словами заступника міністра енергетики та вугільної промисловості з питань європейської інтеграції, документ є основою для майбутньої дорожньої карти та «зеленим світлом» для інвесторів.

Також Бойко підкреслила, що пріоритети енергетичної політики України, які вказано у стратегії, – це відмова від антрацитового вугілля, подальше використання атомної енергетики, інтеграція об'єднаної енергосистеми України у європейський ринок електроенергії, перенесення пунктів прийому-передачі транзитного газу зі східного на західний кордон України, перехід до стимулюючого тарифоутворення для енергокомпаній тощо.

Крім того, посадовець додала, що Кістіон доручив Міненерговугілля внести остаточні правки й узгодити текст стратегії з іншими зацікавленими органами виконавчої влади.

 «У нас офіційно від Керуючого комітету – тиждень на літредакторів і підготовку візуалізації. Далі – обговорення на базі Комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, далі – розсилка в зацікавлені органи виконавчої влади та обов'язкова публікація», – наголосила Бойко.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%