Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Справа затримання екс-податківців: перетворюються на фарс

Четвер, 25 травня 2017 14:34

На протязі дня тон, з яким керівники спецоперації із затримання колишніх податківців говорили про її результати, змінився з бадьорого на мінорний.

Затримані вчора, 24 травня, під час резонансної спецоперації, як припускається, корупціонери з числа екс-працівників колишнього Міністерства доходів і зборів виходять на свободу менш ніж через добу після рейду правоохоронців, пише портал Bigmir.net.

Підозрюваних доставляли до Печерського районного суду Києва, однак через певний час служителі Феміди деяких з них відпустили під заставу.

Першим був звільнений з-під варти екс-губернатор Луганської області і колишній керівник податкової служби області Олександр Антіпов, у якого вдома виявили готівкою близько $ 3,8 млн. Його відпустили під заставу в розмірі 15 млн грн, тепер він зобов'язаний носити електронний браслет стеження. Йому, а також іншим фігурантам корупційної схеми, інкримінують участь в "податкових майданчиках" екс-глави Міндоходов і зборів Олександра Клименка, які завдали шкоди скарбниці майже на 100 млрд грн.

Слідом за ним пішов з суду колишній оглова податкової служби Полтавської області Володимир Задорожній. Його відпустили під заставу 12 млн грн і зобов'язали носити електронний браслет.

Під заставу в 1 млн грн кожен були звільнені і пішли додому: екс-глава податкової Святошинського району Києва Юрій Мостіпан (з браслетом) і екс-начальник податкової Дарницького району Києва Юрій Кравченко. Їх колишній колега по столичному Подільському району Олексій Ярошенко відпущений під особисте зобов'язання.

На рішення суду по Антіпову та Задорожньому вже подані апеляції: будуть домагатися підвищення застави до 200 млн. 25 травня Печерський райсуд продовжить виносити рішення про запобіжні заходи підозрюваним.

Нагадаємо, 24 травня вранці більше двох тисяч правоохоронців з Нацполіціі і військової прокуратури провели 454 обшуку в 15 областях. Були затримані 26 діючих і колишніх керівників податкової служби, частина з них доставили в Київ гвинтокрилами.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що операція стала можливою завдяки свідченням відстороненого голови ДФС Романа Насирова, який раніше теж вийшов на свободу під величезну заставу.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%