Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Нацбанк офіційно не підтверджує введення тисячегривневої банкноти - це держтаємниця

Понеділок, 29 травня 2017 20:21

Національний банк України зможе повідомити про введення в обіг нового номіналу банкнот української гривні тільки після відповідного рішення правління, оскільки ця інформація є державною таємницею, повідомляє УНІАН.

Про це повідомили в прес-службі регулятора, коментуючи публікації в ЗМІ про те, що Нацбанк нібито планує випустити в обіг банкноту номіналом 1 тисяча гривень.

«НБУ постійно працює над питаннями оптимізації номінального ряду банкнот, уважно вивчає потреби суспільства і економіки достатності тих чи інших грошових знаків», - повідомили в прес-службі.

Як наголошується в повідомленні, рішення про випуск банкнот нових номіналів залежить від багатьох факторів, включаючи розмір грошових доходів населення, рівень споживчих цін, ступінь використання в обігу наявної банкноти високого номіналу, рівень розвитку безготівкових розрахунків.

Довідка УНІАН. У вересні 1996 року в Україні була проведена грошова реформа, в результаті якої єдиним законним засобом платежу на території України стала українська гривня.

В даний час в обігу знаходяться купюри номіналом 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100, 200 і 500 гривень, а також монети номіналом 1, 2, 5, 10, 25, 50 копійок і 1 гривня.

Згідно з чинним законодавством України, виготовлення та зберігання банкнот і монет, встановлення їх номіналів, платіжних ознак та дизайну, а також порядку заміни пошкоджених банкнот і правил їх випуску в обіг відноситься до виключної компетенції Національного банку України.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%