Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Депутати зі скандалом проголосували за медреформу

Четвер, 08 червня 2017 14:00

Противники законопроекту вважають, що медична реформа призведе до загибелі 20 мільйонів українців.

Верховна Рада з четвертої спроби таки проголосувала в першому читанні за медичну реформу Уляни Супрун, повідомляє кореспондент UA1.

Водночас, обурені противники законопроекту заявили, що не можна голосувати за один і той же законопроект по чотири рази. Зокрема, представники "Опозиційного блоку" та Радикальної партії назвали саме голосування сфальсифікованим через депутатів-кнопкодавів.

"Голосування за медичну реформу було сфальсифіковано. Як мінімум три нардепа, картки яких голосували, відсутні в залі: Вітко, Гіршфельд, Микитась", - написав у себе в ФБ "радикал" Андрій Лозовий.

Проти законопроекту виступили також деякі нардепи з "Блоку Петра Порошенка". Зокрема, глава комітету з охорони здоров'я Ольга Богомолець, а також колишній міністр охорони здоров'я Олег Мусій. Вони переконані, медреформа призведе до "загибелі 20 мільйонів українців".

Нагадаємо, медична реформа передусім передбачає впровадження принципу "гроші ходять за пацієнтом", застосування міжнародних протоколів лікування, створення реперфурзійних центрів, упровадження страхової медицини, створення госпітальних округів, впровадження електронної системи обліку, затвердження гарантованого пакету послуг, автономізація медичних закладів, свобода вибору: люди самостійно обиратимуть свого сімейного лікаря. Окрім того, медпрацівники отримуватимуть зарплату, відповідну до наданих послуг.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%