Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

СБУ провокувала головного редактора «Страны» на хабар - журналіст

Субота, 24 червня 2017 16:58

На відео, опублікованому Генпрокуратурою після арешту Ігоря Гужви, немає вимагання. Про це у своєму Facebook написав кримінальний журналіст Володимир Бойко, який з 2014 року очолював Громадську раду при ГПУ, передає «Кореспондент».

«Справді, склад злочину є. Але мова йде повністю не про той злочин, про яку говорив Луценко. На відео - класичний приклад викривання брехні», - заявив Бойко.

Раніше департамент Юрія Луценка опублікував низку відео, на яких людина, схожа на головного редактора «Страны», обговорює оплату за зняття публікації.

На думку Бойка, провокація хабара - це стаття 370 кримінального кодексу, яка передбачає до семи років позбавлення свободи.

«На відео, яке було записано в ресторані ... до Гужви звертається якийсь пін (можна не сумніватися, що це - агент СБУ) і закликає взяти гроші в обмін на те, що Гужва зніме з сайту якусь давню статтю», - пише Бойко, додаючи, що саме «агент» провокував на хабар, а не Гужва його просив..

У цьому випадку, вважає Бойко, головред «Страны» не несе ніякої відповідальності - навіть у випадку, якщо він у результаті взяв гроші.

 «До речі, цікавий момент: а як взагалі було зареєстровано кримінальне провадження, якщо Гужва нічого не хотів (якби вимога була, то прес-секретар Луценка вже опублікував би доказ). Гужва на відео навіть відразу не запам'ятав, яку публікацію він просить зняти», - міркує журналіст.

На думку Бойка, народний депутат Линько за проханням свого «куратора із СБУ» написав завідомо недостовірне повідомлення про злочин. На підставі цього заявлення було зареєстровано кримінальне провадження та отримано дозвіл на проведення негласних слідчих дій.

 «І тільки після цього Гужві підіслали агента СБУ зі слабкими грошовими пропозиціями», - вважає Бойко.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%