Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Динамо звинувачує НБУ в незаконному втручанні в діяльність Приватбанку

Неділя, 25 червня 2017 15:04

Футбольний клуб «Динамо» звинувачує Національний банк України в незаконному втручанні в господарську діяльність Приватбанку і його ділові відносини з клубом, передає «Економічна правда».

Про це йдеться в повідомленні футбольного клубу на його офіційному сайті.

«НБУ, кажучи про зв'язок клубу з ПАТ КБ «Приватбанк», поширює неправдиву інформацію, навмисно маніпулюючи громадською думкою. Футбольний клуб не заперечує, що відповідно до законодавства України НБУ є регулятором банківського сектора», - наголошується в повідомленні футбольного клубу.

«Однак лист, адресований Приватбанку, з нібито рекомендаціями, а насправді - з вимогою зупинити кредитування ФК» Динамо «Київ», є нічим іншим як втручанням в господарську діяльність банку і в його співпраця з клієнтом», - додається там.

У ФК підкреслюють, що дії НБУ привели до зупинки кредитування і роботи рахунків клубу.

«Причому це сталося на підставі надуманих з боку НБУ доводів про нібито пов'язаності клубу і його власників з Приватбанком, які були спростовані судом», - заявляють в «Динамо».

ФК «Динамо» стурбоване тим, що НБУ і надалі може чинити тиск на клуб через банківську систему, і вважає, що подібні дії з боку Нацбанку становлять небезпеку також і для інших клієнтів українських банків.

«Клуб вимагає від НБУ припинити неправомірний пресинг Приватбанку з безпідставними вказівками про невиконання взятих на себе банком кредитних зобов'язань перед «Динамо», - йдеться у повідомленні.

У ФК підкреслюють, що вказане НБУ перевищення нормативів кредитування пов'язаних осіб не має ніякого відношення до ТОВ «ФК «Динамо», оскільки його власники не є пов'язаними з банком особами.

«Деструктивна позиція НБУ щодо «ФК «Динамо» Київ» негативно впливає на морально-психологічний стан його працівників, тероризує людей і створює в колективі атмосферу тривоги і невпевненості в завтрашньому дні», - заявляють представники футбольного клубу.

Крім того, в ФК заявили, що «Динамо» завжди сумлінно виконував свої зобов'язання перед Приватбанком: тіло кредиту і відсотки погашалися вчасно і в повному обсязі, з чітким дотриманням умов кредитних договорів та чинного законодавства.

Нагадаємо, 21 червня Нацбанк повідомив, що у «Динамо» існує кредитна лінія в Приватбанк із забезпеченням депозиту одного з фізосіб, яке пов'язане з власником клубу.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%